Amanda CL - Life is art

Det var kanske aldrig meningen

Publicerad 2014-04-30 18:07:46 i Livet - Asperger syndrom, Livet - Bipolär sjukdom typ 2, Livet - Diamond Blackfans Anemi,

Ibland undrar jag om livet inte var meningen för mig?
Jag menar, jag föddes sjuk, jag blev frisk, men bara några år senare blev jag sjuk igen. Om inte värre sjuk än jag var som barn. När sjukdomen slog till igen blev det ju livsfarligt för mig att leva, eller vad man ska säga.
Jag har många gånger förbannat mig själv för att jag blev frisk som barn, och sen bara kastar bort mitt liv genom att bli psykiskt sjuk. Jag har haft så dåligt samvete över att jag skadar mig själv när läkare och sjuksköterskor har kämpar för att jag ska bli frisk. Och sen tackar jag dem genom att vilja dö. 

 

Motstridiga tankar

Publicerad 2014-04-27 20:03:00 i Livet - Bipolär sjukdom typ 2,

Jag har väldigt många motstridiga tankar i mitt huvud. Den ena tanken säger si och den andra så, medan den tredje säger något helt annat. Och ja, jag måste erkänna, jag orkar verkligen inte med alla de här tankarna! De är fruktansvärt jobbiga. Nu börjar jag till och med ifrågasätta mina diagnoser. Eftersom att det känns som att min nya medicin bara har gjort allt tusen gånger värre, känns det som i alla fall. Eller så är det jag som inte är van att stanna kvar i mina känslor. Tidigare har jag bara flytt alla känslor, bra som dåliga. Nu börjar jag stanna kvar i mina känslor på ett annat sätt. Så kan vara därför allt känns så mycket jobbigare nu. Men jag vet inte.

 

 

Frågor om Paralymics?!

Publicerad 2014-04-26 19:25:09 i Frågor och svar, Livet - Asperger syndrom,

Asså, jag har en fråga till er nu!
Jag har precis läst på Wikipedia om Jessica Applegate som har Aspergers syndrom och tydligen tävlar i Paralymics för Storbritannien i simning. Jag blev förvånad över att hon tävlar i Paralymics, för det verkar som att hon inte har några andra funktionshinder. Vad jag kunde se i artikeln, men jag är inte toppenbra på engelska och läser rätt snabbt så kan ju ha missat det. Men till sak nu, jag tycker att det är en ren och skär kränkning till och med diskriminering mot både henne och de övriga deltagarna, att hon ska delta i Paralymics. Jag tycker att hon mycket väl skulle kunna få delta i ”vanliga” OS. Men okej hon kan ha andra svårigheter som tvångstankar och sånt som gör att hon har svårt med det andra OS. Men jag ställer mig ändå frågande till det här.

Om jag nu var elitidrottsman skulle jag inte vilja bli särbehandlad på grund av min Aspergers, men jag skulle nog inte få delta i OS på grund av mina händer, utan då bli hänvisad till Paralymics. Min åsikt om det här kanske är hemskt snedvriden enligt er? Men ja, jag tar gärna emot andras åsikter om det här, för jag ställer mig väldigt frågande till det!

 

Om

Min profilbild

Amanda CL

En 29 åring vars liv handlar om teater, foto och skrivande. Kontakta mig på: amandacarlberg@hotmail.com

Follow Life is art

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Annons

Prenumerera och dela