Allt kändes overkligt

Jag har varit på DV idag, hos psykologen och tränat teater. Men jag känner bara meningslöshet. Känner mig död inombords och utanpå. Känner inte igen mig själv för fem öre. Vill bara att allt lidande ska ta slut nu. Med det menar jag inte dö, utan bara att livet kanske ska bli annorlunda, men jag vet varken om eller hur.

Det kanske låter enkelt för en del av er, att ”bara” ändra lite på livsstilen eller ens tänkande eller nåt i den stilen, men det går inte, kanske någon gång, men inte just nu. Jag är för fast i allt svart just nu. Som min teaterledare sa idag också, ”det är mycket svårare att ändra tankebanor när man har asperger” och ja, det har hon en poäng i. Inte för att jag vet hur man tänker utan asperger, men jag kan nog ändå föreställa mig i och med vad jag har sett och hört från folk som inte har en NPF-diagnos.

Jag bara önskar att jag trots min asperger hade lättare att ändra mitt tankesätt. Eller överhuvudtaget ha lättare att leva. Just nu är allt svart, precis allt. Folk säger att det kommer bli bättre, det kommer ljusa perioder igen. Men ja just det, perioder, det kommer alltid perioder, men det är aldrig bestående. Jag är så innerligt trött på det här.

Och ja, jag var brutalt ärlig hos psykologen idag, men det var läskigt måste jag säga. För jag började se suddigt och han liksom försvann längre och längre bort när jag försökte fokusera blicken. Det kändes som att jag sögs bort från allt, bort från verkligheten och rummet jag satt i. Det var som om ljuden blev dovare också, jag försökte fokusera, men ju mer jag fokuserade desto värre blev det här. Jag försvann liksom in i mig själv. Väldigt obehagligt måste jag säga. Allt kändes väldigt overkligt.

 
Aspergers syndrom - bipolär sjukdom - dåligt vs. bra - fel tankar - livet - perioder - tankar
Helen

Tack för dina ord på min bild :) man blir så glad när någon uppskattar en bild man tagit .
och du tar också massor av fina bilder ser jag.
Hoppas att du får en låååånnng bra period då du får må bra .
Kram

I am not alice

Håller med, Väldigt svårt och krävande att ändra tankebanor och ett invant mönster när man har asperger.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Precis det där du skrivet känner jag också just nu. Tur att det finns sådana som du som förstår, för pratar man men någon annan så blir man ju verkligen bemött med just den där oförståelsen "ändra lite på din livsstil osv så blir det bättre".