Frågor om Paralymics?!

Asså, jag har en fråga till er nu!
Jag har precis läst på Wikipedia om Jessica Applegate som har Aspergers syndrom och tydligen tävlar i Paralymics för Storbritannien i simning. Jag blev förvånad över att hon tävlar i Paralymics, för det verkar som att hon inte har några andra funktionshinder. Vad jag kunde se i artikeln, men jag är inte toppenbra på engelska och läser rätt snabbt så kan ju ha missat det. Men till sak nu, jag tycker att det är en ren och skär kränkning till och med diskriminering mot både henne och de övriga deltagarna, att hon ska delta i Paralymics. Jag tycker att hon mycket väl skulle kunna få delta i ”vanliga” OS. Men okej hon kan ha andra svårigheter som tvångstankar och sånt som gör att hon har svårt med det andra OS. Men jag ställer mig ändå frågande till det här.

Om jag nu var elitidrottsman skulle jag inte vilja bli särbehandlad på grund av min Aspergers, men jag skulle nog inte få delta i OS på grund av mina händer, utan då bli hänvisad till Paralymics. Min åsikt om det här kanske är hemskt snedvriden enligt er? Men ja, jag tar gärna emot andras åsikter om det här, för jag ställer mig väldigt frågande till det!

 

Aspergers syndrom - OS - elitidrott - frågor och svar - livet - paralymics
Maria

Tack <3

Life of Johanna

Alla som vill får delta i "vanliga" os men många med funktions hinder föredrar och tävla i paralymics. Det var ju en kille som var i vanliga os, han som sköt sin flickvän i deras hem för ett år sedan, jag tycker det är upp till var och en sjävl och avgöra hur han/hon vill göra

Life of Johanna

Alla som är elitidrottar får kvala in till os, så är du riktigt grym och har ett funktionshinder kan du ändå tävla i vanliga os. Men ofta (tyvärr) har många ett funktionshinder som hindrar dem från delta eller kvala in till "vanliga" os :) Det är därför paralymics finns så de kan tävla utifrån sina egan förutsättningar.

C

Lite underligt tycker jag allt. Om man inte har något fysiskt funktionshinder så förstår jag inte varför man tävlar i paralympics