Tankar som etsar sig fast

 

Jag är en sån person som kan tänka i minst en timme vissa dagar på hur jag kunde ha gjort/sagt annorlunda i en situation jag har varit med om. Detta kan driva mig till vansinne då jag dömer mig själv oerhört mycket och hårt för att jag har gjort så fruktansvärt fel (enligt mig själv).

Det kan vara händelser som hände när jag var liten precis som det kan vara händelser som hände igår eller för en timma sedan. Jag kämpar verkligen med att försöka att inte komma igång med de här tankarna, för de får mig bara att må otroligt dåligt. Och gör att jag ibland inte ens vågar öppna munnen på ett tag för att jag är rädd för att samma situation ska uppstå igen.

Jag kan gå in i mina tankar extremt mycket och se inne i huvudet exakt vart jag och andra stod, vad vi gjorde och vad vi sa. Jag försöker då gå in i den minnesbilden och förändra händelseförloppet för att se vad som skulle ha hänt om jag gjort si eller så istället. Vad skulle den personen sagt eller gjort då?

Ligger ofta och tänker på sånt här när jag ska sova eller när jag är ute och går. Försöker väldigt ofta bryta de här tankebanorna på ett eller annat sätt, men det är väldigt svårt för mig. För även om jag får mig själv att tänka på något annat ett tag kommer jag ändå alltid tillbaka till samma tankar igen. Ofta slutar det med att jag börjar gråta för att jag hatar mitt agerande i situationen så mycket. Eller att jag gör något dumt för att jag inte kan hantera alla känslor som kommer.

Det är liksom inte traumatiska upplevelser jag pratar om utan helt vanliga vardagshändelser. Där jag känner att jag kunde ha gjort annorlunda på något sätt.

livet - tankar
AnnieInsane

oh jeeez, jag är precis likadan! Jag kan älta vad jag sagt eller gjort om och om igen ända tills jag blir illamående >< Och det är ju egentligen skitsaker, som de andra inblandade förmodligen inte ens minns nåt om :/