Blodprover

Nu har jag tagit blod och varit på DV. De stack mig i fingret som tur var, de försökte en gång i armvecket, men lyckades inte. Jag sa till för jag kände att jag höll på att få panik av det sticket så sa att jag inte klarade av en gång till, men då sa de att de kunde ta proverna i fingret. Det tackade jag väldigt mycket för.

Jag är så extremt svårstucken efter som att mian kärl rullar undan, spricker och inte går likadant som på de flesta andra på grund av mina skelettmissbildningar i armarna. Kärlen ligger så djupt så man känner dem oftast inte och sen om man väl kommer in i dem om de inte rullar undan så spricker de eller så vill de inte lämna ifrån sig något blod alls.

Jag minns inför en hand operation jag gjorde när jag var 12 år, de var tvungna att sticka mig över 30 gånger innan de kunde sätta nålen så att de kunde söva mig. De stack mig i armvecken och fötterna. Inte händerna eftersom att de skulle opereras. Men fötterna gör så fruktansvärt ont. Men ja de tog i fingret som tur var. 

Han som tog blodprov förklarade för mig att i stortsett alla blodprover går att ta i fingret bara det att man behöver rätt utrustning för det. Och det har de inte på avdelningarna. Utan det är egentligen bara labben som kan ta de proverna. För att ta blodprover ger mig verkligen panik ibland, inte alltid men ofta. 

Jag hann nästan klart med min lilla dinosaurie på DV, har bara hornen och klorna kvar.

 

 

DBA - Diamond Blackfans Anemi - blodprover - foto - gult - händer - höst - hösten - höstfärger - höstlöv - livet - natur - operation - sjukdom - sjukhus - skelettmissbildningar
Anonym

Vilken kamera använder du :O jääte fint foto

natalia

Skönt att dem kunde sticka i fingret!

natalia

Låter som en bra ide, ska nog till kyrkogåren imorgon eller på söndag! <3

natalia

Allt bra? :)

Christer Holm

Det är en jädra tur att man kan ta proverna i fingret med annars hade nog jag med fått lite lätt panik..
Skön bild förresten visa hösten vackert.