Låt det ta tid

Åkte lite tidigare för att äta lunch med min lillebror och lillasyster. Vi åt lax som jag tog med mig hemifrån och min bror gjorde en väldigt god sås till. Sen stack vi alla tre ner på stan, tyvärr blev jag trött efter någon timme. Kan bero på att det var så mycket människor på stan idag. Men egentligen vad kan man förvänta sig såhär på sommaren. 

Något jag är bra på är att leva för mycket i nuet. Ja nu tänker väl ni, ”Kan man leva för mycket i nuet?”. Det var något jag pratade med min psykolog om när jag gick där. Vi kom fram till att jag ibland är alldeles för mycket i nuet. Det är ju bra att vara i nuet men samtidigt måste jag vara lite i framtiden och dåtiden också. Jag måste se hur en situation kan påverka mig framåt i tiden samt hur dåtiden kan påverka situationen jag ska eller befinner mig i just nu. Jag kan gå in så mycket i nuet att jag inte märker något annat runtomkring och framförallt att det inte finns något som helst konsekvens eller framtidstänkande. Nu när jag har blivit medveten om att jag ibland gör så har det gjort att jag övar mig på att tänka efter att stanna upp och tänka på framtiden i situationer där jag aldrig tänkte på framtiden eller konsekvenser förut. Nu övar jag på det hela tiden. Det tar tid att lära sig och det är inte lätt, för det handlar om att skapa nya spår i min hjärna. Vilket tar tid, jag får helt enkelt ha tålamod och låta mig själv ta den tid jag behöver för att lära mig tänka om.

Jag visste inte det förut men det är så att en hjärna kan skapa nya spår, tanke och handlingsspår. Genom att öva sig på att handla på ett annat sätt vid en viss situation så går det att skapa nya tankar och handlinsgmönster. Men det tar tid. Ibland är jag otålig och vill inte ge den tiden åt det. Då brukar jag tänka på vad en läkare sa till mig strax innan jag flyttade till ett HVB-hem ”Låt det ta det tid Amanda, små, små steg framåt hela tiden”. Och hon har ju så rätt, man kan ta stora steg framåt men för mig har det aldrig fungerat jag har alltid fått extrema bakslag då.

 

 

Aspergers syndrom - bipolär - bipolär sjukdom - bipolär typ 2 - dåliga tankar - fel tankar - foto - fotograf - fotografering - framsteg - konsekvenser - konsekvenstänkande - leva i nuet - livet - natur - naturfoto - nya tankebanor - omogna vinbär - små steg framåt - tankar - tankebanor - ute i naturen - vinbär
Anna

Det är ganska otroligt ändå, hur hjärnan kan jobba och hur mycket information den kan ta in. Galet!

Robex Lundgren

fint

Life of Johanna

Gäller och hitta en balansgång mellan dåtid, nutid och framitd.

Ja både Erik och jag är uppvuxna med gungställning så klart med Hugo skulle ha en. :=)

Life of Johanna

Tycker du är "bra" du är så medveten om vad du är duktig på och vad du kanske måste jobba lite mer med kring dig själv :)

natalia

Du är grym Amanda :)

Åh så gott med lax :D

Boel

Alltid balansgång mellan det som hänt, nu och framtiden :)

Anna

Aldrig tänkt på att man kan leva för mycket i nuet, men när du säger det kan jag tänka mig att det lätt kan bli för mycket faktiskt.

JoJo

jag antar att det gäller att hitta en balans mellan dåtid, nutid och framtid :) jag själv försöker bara i nuet, tänker inte så mycket på framtiden faktiskt :/

sv; ja det är en sjukt snygg outfit! vill ha allt! :D

härlig att höra att ni hade det! :)

N

Mysigt att luncha med syskonen :)

Tisa

Att ändra tankar är långt ifrån lätt, men det går. Precis som du skriver är det bra att gå långsamt fram. Det blir oftast bäst resultat då.

sv: Ahh, antog att det var något sånt! :)
Kram

Mia

Jag är en kvinna, mamma, fru. Men egentligen är jag inte skapt till att vara ensamhet. Har mina hundar. Har min sysselsättning på kommuns psyktrin och är ofta ledig på helgerna och vissa vardagar. Mina intressen ligger mest i djur, natur, sjön, promenad, skärgård m.m. Medmänsklighet och omtanke är det viktigaste i livet. Tänk om några av mina bästa framtida vänner finns här. /mia2@home.se
Jag har diagnoser: Asperger, Autism, Utvecklingstörning m.m
Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
Att vara annorlunda liv med diagnoser!
DELA OCH SPRID MIN BLOGG VIDARE!
DET SKULLE BETYDAR MYCKER FÖR MIG OM NI GJORDE DETTA FÖR MIN SKULL!
TACK I FÖR HAND!
miamiamia.bloggplatsen.se
mia2@home.se
Jag bloggar för att jag vill öka kunskapen och förståelsen om Psykisk Ohälsa i samhället. Om du bloggar helt eller delvis om Psykisk Ohälsa, följ mig så följer jag tillbaks! Jag har: Autismspektrumtillstånd, Autism, ADHD, kronisk depression. För samarbete kontakta mig på: / mia2@home.se
Jag och vill skriva lite om mina tankar i den stora världen och och leva ett annorlunda liv och vara annorlunda!
Hoppas på många läsare som vill följs och följa mig i både vått och torrt! Hoppas att ni dela och sprida min blogg vidare m.m
I både glädje och sorg, jag är en lipsill för det minsta lilla egentligen så får vi ser hur det går att blogga här. Har haft ett hård liv!
miamiamia.bloggplatsen.se

sarah

Aa så typiskt hehe fina bilder

Lillabus

Stämmer verkligen att man inte bara kan leva i nuet, för man måste lära sig se vad konsekvenserna kan bli och även lära sig se tillbaka och se hur det faktiskt blev. Men förstår om det tar tid att ändra tankemönstret, är inte någonting man gör på en kvart direkt. Ett steg i rätt riktning är att du är medveten om det nu och det är ett stort steg på vägen.

Ebba

Vad tråkigt att du blev trött efter någon timme.. Väldigt vanligt att det kan bli så när det är mycket folk runt omkring en. Jag är likadan! XD

Life of Johanna

Har ju läst din blogg ett tag nu och jag märker hur du förändras och hur bättre du mår nu än när jag börja läsa din blogg, och det så roligt och se och läsa :)

Erika

Själv är jag alldeles för mycket i "framtiden" och behöver vara mer i nuet!

Gina

gud så underbara bilder!

Sarah

Mysigt o luncha me syskonen :)

Vanessa andersson

jättefina bilder :D

Vanessa andersson

jättefina bilder :)

Elin

Vad roligt att du träffade dina syskon :)
Jag förstår att du blir trött i större omgivningar och när det är för mycket folk!

Bra skrivet!