Amanda CL - Life is art

Taxinge slott

Publicerad 2015-05-30 17:15:59 i Livet - Familjen,

Är med min moster på hennes landställe, ska sova över till imorgon. Innan vi åker tillbaka ska vi ner till mormor och äta lunch och tårta. Vi har dessutom ätit tårta idag med, på Taxinge slott. De har en tårtbuffé. Har bara hört talas om den men aldrig varit där innan, avd jag kan minnas i alla fall. Egentligen skulle jag ha rensat ogräs, ja jag tycker det är kul. jag ser ju resultatet på en gång och det får mig att tycka det är kul. Men det regnar ju så, så det hade inte gått att vara ute och rensa ogräs. Allt hade blivit en enda stor lerpöl då.

 
 
 

Vad är egentligen normalt?

Publicerad 2015-05-29 22:32:51 i Livet - Asperger syndrom, Livet - Bipolär sjukdom typ 2,

Jag har på senare tid funderat på vad som är normala katastroftankar och vad som är katastroftankar som går över till tvångstankar. När tankar går på repeat i huvudet om och om igen utan att andra tankar ”får plats” så känns det ju som att det inte riktigt är normalt. Men det är också så svårt att säga eftersom att jag inte vet hur andra tänker. Samtidigt kommer jag ihåg att jag inte hade tankar som tog en sådan plats i mitt huvud när jag var yngre. Nu kommer de på ett helt annat sätt. Jag vet ju att det inte är tvångstankar utan mer katastroftankar. Men sen är frågan i vilken utsträckning man ”ska” ha det.

När jag går i en trapp till exempel så fylls hela mitt huvud av tanken; ”Jag kommer ramla och antingen slå i huvudet eller bryta näsan”. Det är den tanken som går om och om igen i mitt huvud. Det är då inga andra tankar får plats överhuvudtaget. Jag har på senaste tiden försökt att bara lägga märke till tankarna men inte lägga någon större vikt vid dem.

Så klart kan ju inte alls förklaras med olika diagnoser och jag tycker att det nästan har blivit inflation i diagnoser. Nu menar jag inte att jag tvivlar på att de som får sin diagnos inte har svårigheter i vardagen. Utan mer att det känns som att omgivningen tycker att det har blivit alldeles för ”vanligt” med olika diagnoser att man slutar tas på allvar av omgivningen. 

En anledning till att det känns som att det har blivit allt vanligare med olika psykiatriska diagnoser kan ju också vara att man har mer kunskap nu och ser det på ett annat sätt. För bara tio år sedan så trodde man ju att flickor varken kunde ha Aspergers syndrom eller ADHD. Plus att många ”gömdes” undan. Det var så tabubelagt och fanns mycket skuld i att ens prata om psykisk ohälsa. Sen kan det ju också vara så att samhället passade personer med framförallt olika neuropsykiatriska diagnoser bättre. Det var mer strukturerat och man visste vad som förväntades av en. Menar då i början av 1900-talet och innan dess. Man var nog inte så förstående för personer med olika svårigheter men jag inbillar mig att det ändå var enklare att förstå vad som förväntades av en.

 
 

Krympt i tvätten?

Publicerad 2015-05-29 16:51:29 i Livet - Asperger syndrom, Livet - Shopping,

Idag fick jag reda på att mitt lag även förlorade den andra kubbmatchen igår. Vi hade inget flyt helt enkelt. Det va så nära några gånger, pinnen till och med snuddade vid kubben (eller vad den kallas för) men den stod kvar.

Jag minns det absolut största vänskapsbråket jag har haft. Det bar under en kubbmatch när jag va runt 14 år. Jag och mina vänner hade inte kommit överens om alla regler innan så det blev ett stort bråk. Då menar jag att vi stod och skrek på varandra. Sen dess spelade vi aldrig kubb igen ihop. Tror det var ett rätt smart val faktiskt.

Letar efter shorts just nu, eftersom att de shorts jag hade förra sommaren tyvärr har blivit för små. Eller så kan de ha krympt i tvätten. Tror på det senare jag!

 
 
 

Om

Min profilbild

Amanda CL

En 29 åring vars liv handlar om teater, foto och skrivande. Kontakta mig på: amandacarlberg@hotmail.com

Follow Life is art

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Annons

Prenumerera och dela