Inskickad

Nu är ansökan till Liljevalchs inskickad. Idag är sista ansökningsdagen så det var verkligen på håret att jag hann skicka in. I försig hade jag ända till 00.00 inatt på mig. Valde tillslut ett par siluettfoton. I vinter tänker jag även ansöka till Fotografiska höstsalong då tänker jag ta mer svartvita foton som jag först hade tänkt ta till Liljevalchs men ändrade mg i gårkväll när jag skulle sova.

 
foto - foto konst - fotograf - fotografera - fotografering - fotoutställning - liljevalchs

Be aldrig om ursäkt för din existens

Igår fick jag börja med personregi på teatern. Tidigare har vår teaterledare skött personregin men den här gången ville hon att jag skulle försöka själv. Och tycker att jag och skådespelaren i fråga fick till det väldigt bra tycker jag! Det är svårt det här med var och när jag ska bryta för att inflika saker jag tycker ska ändras eller så. Men börjar så smått lära mig det också. Eftersom det antagligen är enklare för dem att jag bryter med en gång än låter dem köra flera scener och sen kommer jag med mina påpekingar. Jag skulle i alla fall tycka det var enklare att bli avbruten med en gång om jag var skådespelare. Jag minns inte hur många gånger jag bad om ursäkt för att jag jag bröt i scenerna. Känner att jag måste sluta be om ursäkt för mig själv så ofta. 

 
 

Jag vet med mig att jag ber om ursäkt alldeles för ofta. Ibland kan det kännas som att jag ber om ursäkt för hela min existens men det gör jag ju egentligen inte. Jag ber om ursäkt för att jag är konflikträdd och för att det är så invant hos mig När jag var som sjukast var jag extremt konflikträdd jag bad om ursäkt om jag råkade gå ett steg för långt och såna saker. Jag vet att jag är en snäll person men ibland kan jag även vara dumsnäll. Det är nog också en av orsakerna till att jag ber om ursäkt i tid och otid. Jag övar mig på att sluta be om ursäkt hela tiden för det känns dumt att be om ursäkt till en vilt främmande människa för att jag råkar snudda vid den med min kappa. Det känns också dumt att jag ska be om ursäkt till de i min närhet om jag säger nej till något. Då slinker det väldigt ofta med en ursäkt där. Det kanske är så enkelt att jag helt enkelt inte vill eller orkar. Men jag behöver faktiskt inte säga förlåt för att jag inte orkar.

Astroteatern - Solhemmet - att be om förlåtelse - livet - personregi - porträtt - porträttfoton - regi - regiassistent - regissera - regissör - ursäkter

Ansökan

Sitter hos min ena syster vi var ute och fotade imorse. Det va mysigt ute alldeles folktomt, morgondagg i gräset och lagom kyligt med en lysande sol ovanför oss. Vi gick en rätt bra bit innan vi kom till en gångbro över en å. Vattendropparna hade frusit till is på räcket och solljuset speglade sig i dem. Jag hade bett henne visa mig en bro där vi kunde fota. Hade fått för mig att det fanns en träbro i närheten av henne men det gjorde det inte så vi gick till den här bron istället. 

När vi hade fotat klart där gick vi vidare till en liten skogsväg, eller kanske snarare stor skogsstig och fotade ännu mer. Jag blev väldigt nöjd med många av bilderna och har redigerat dem både i svartvitt och färg. Har börjat förälska mig mer och mer i svartvita foton igen. Tycker det är kul med hur man leka med olika stämning i bilderna beroende på kontraster. Men har även sparat fotona i färg för säkerhets skull. För byter ibland och redigerar mest färgfoton och sen blir det svartvitt igen.

Har tänkt söka in till Liljevalchs vårsalong med några fotografier så kommer därför inte publicera alla här på bloggen. För om jag blir utvald så vill jag ha några foton med som ingen har sett tidigare.

 
 
familjen - foto - fotograf - fotografera - fotografering - porträtt - porträttfoton - svartvita foton - svartvitt - svartvitt i färg - syskon - syster

Mitt skaparflow

Upp vid 04.00 imorse för att sätta mig i bilen och tillsammans med min mamma och hennes man åka iväg neråt landet. Vi är framme vid vårt mål runt kvart i elva idag. Jag har med mig kameran och datorn för att kunna fota lite och sen redigera fotona i datorn. Blir alltid så segt om jag inte kan redigera fotona samma dag eller dagen efter tycker jag. Glömmer oftast bort att redigera dem då eller så tappar jag motivationen till att redigera dem. Det bästa för mig är alltid att redigera när jag är inne i mitt skaparflow.

 
PS - Photoshop - foto - fotografera - kreativitet - livet - min kreativa process - min kreativitet - natur - naturfoto - skapande - ute i naturen