Amanda CL - Life is art

Scen 1

Publicerad 2016-06-26 17:41:45 i Livet - Teater,


Nu har jag skrivit klart synopsis till mitt manus och börjat lite på scen 1. Har även googlat och sett hur teatermanus ska vara skrivna, känner att jag är på banan nu. Ska ägna mig åt det här manusprojektet i sommar eftersom att jag behöver något att engagera mig i. Har ju semester från både tidningen och teatern om några veckor. Jag vet från tidigare år hur det blir om jag inte har något konkret att göra, det blir väldigt väldigt svårt för mg att hålla i vardagsrutinerna och jag blir extremt rastlös.
 
 

Stanna på alla steg

Publicerad 2016-06-25 19:07:00 i Livet - Astroteatern, Livet - Teater, Texter och noveller,

”Du sade ju att du älskade mig”
”Det var i gårkväll!”
Svarade Greta Garbos karaktär Mata Hari

 

Var på Fotografiska med mamma och hennes man idag, det fanns bland annat en utställning med opublicerade foton av Greta Garbo som kom från en privat samling. De visade tre filmer som hon har spelat i under eftermiddagen och vi var där när ”Mata Hari” gick. 

(Jag har inte tagit fotot!)

Jag har för mig att jag såg en stumfilm hon var med i när jag började Filmgymnasiet, men jag minns inte riktigt, det var rätt många år sedan. Och jag hann tyvärr bara med stumfilmsperioden innan jag var tvungen att sluta. Idag ångrar jag inte att jag slutade men då hatade jag det och alla som medverkade till att jag skulle sluta. Men idag förstår jag att valet att sluta var helt rätt, jag mådde helt enkelt för dåligt då, och jag hade inga förnuftiga resonemang om något, jag bara vägrade sluta och försökte desperat hitta lösningar så att jag kunde gå kvar. Kanske hade jag varit där jag är idag även om jag hade gått kvar de tre åren eller så hade jag varit någon helt annanstans i livet då, det kommer varken jag eller någon annan veta. Jag vet bara att jag är nöjd med vart jag är i livet idag. Jag kan tappa både hopp och mening ibland, men i det stora hela är jag ändå nöjd och tacksam mot livet. Jag vet att jag är där jag vill vara men nu vill jag utvecklas i det jag är bra på! Det måste gå i lagom takt så jag inte blir ”rädd” och ”drar mig tillbaka”. Jag vet ju att jag vill utvecklas. Då menar jag i det jag håller på med, teater, skrivande och foto. Jag får oftast för stora drömmar och hoppar över en massa steg för att sedan falla platt till marken, eller ännu längre ner. Den här gången ska jag inte hoppa över några steg oavsett hur tråkiga de är, utan verkligen kämpa med vartenda steg i rätt riktning.

Glad midsommar!

Publicerad 2016-06-24 17:34:44 i Livet - Vänner,

 

Midsommar idag och jag har firat med lite kakor, kortspel och prat med två fina vänner. Det var skönt att bara a det lugnt och inte göra så mycket. Jag uppskattar det mest, att bara vara utan så mycket krav. Tyvärr får jag oftast ångestkänslor när det blir för mycket folk, för stort och mycket planering. Hellre lite spontant med några fina vänner eller familjemedlemmar.

 

Glad midsommar på er!!!

Om

Min profilbild

Amanda CL

En 29 åring vars liv handlar om teater, foto och skrivande. Kontakta mig på: amandacarlberg@hotmail.com

Follow Life is art

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Annons

Prenumerera och dela