Stanna på alla steg

”Du sade ju att du älskade mig”
”Det var i gårkväll!”
Svarade Greta Garbos karaktär Mata Hari

 

Var på Fotografiska med mamma och hennes man idag, det fanns bland annat en utställning med opublicerade foton av Greta Garbo som kom från en privat samling. De visade tre filmer som hon har spelat i under eftermiddagen och vi var där när ”Mata Hari” gick. 

(Jag har inte tagit fotot!)

Jag har för mig att jag såg en stumfilm hon var med i när jag började Filmgymnasiet, men jag minns inte riktigt, det var rätt många år sedan. Och jag hann tyvärr bara med stumfilmsperioden innan jag var tvungen att sluta. Idag ångrar jag inte att jag slutade men då hatade jag det och alla som medverkade till att jag skulle sluta. Men idag förstår jag att valet att sluta var helt rätt, jag mådde helt enkelt för dåligt då, och jag hade inga förnuftiga resonemang om något, jag bara vägrade sluta och försökte desperat hitta lösningar så att jag kunde gå kvar. Kanske hade jag varit där jag är idag även om jag hade gått kvar de tre åren eller så hade jag varit någon helt annanstans i livet då, det kommer varken jag eller någon annan veta. Jag vet bara att jag är nöjd med vart jag är i livet idag. Jag kan tappa både hopp och mening ibland, men i det stora hela är jag ändå nöjd och tacksam mot livet. Jag vet att jag är där jag vill vara men nu vill jag utvecklas i det jag är bra på! Det måste gå i lagom takt så jag inte blir ”rädd” och ”drar mig tillbaka”. Jag vet ju att jag vill utvecklas. Då menar jag i det jag håller på med, teater, skrivande och foto. Jag får oftast för stora drömmar och hoppar över en massa steg för att sedan falla platt till marken, eller ännu längre ner. Den här gången ska jag inte hoppa över några steg oavsett hur tråkiga de är, utan verkligen kämpa med vartenda steg i rätt riktning.

Astroteatern - dåtid - dåtiden - foto - fotograf - fotografera - fotografering - fotografiska - framtiden - framtidsdrömmar - manus - manusarbete - regi - regiassistent - regissera - regissör - teater - teaterarbete
Days by Johanna

Skönt du känner beslutet var rätt och sluta. Sånt är svårt ibland när man är mitt i det.

Gabriella

Skönt att du känner att valet var rätt!!

Boel

Det låter super bra! Du kommer klara alla stegen, jag tror på dig :)

Lillabus

Det brukar ofta finnas en mening med allt som händer och du har ju verkligen kommit långt inom teatern och så, bara fortsätt kämpa för att nå dit du vill. Du kommer lyckas :)

Tilda Barkselius

Åh vad kul med fotografiska!

Jessica Högberg

Tackar också för tipset om Greta Garbo. Den vill jag se

Polly Svensson

Ååå greta garbo. Det gör du rätt i, man vill ju så mycket och då blir det lätt att man hoppar över några steg som tyvärr brukar vara nödvändiga. Lycka till och tro på sig själv så ska det nog gå bra. Kram

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Åh så häftigt :D

natalia

Åh vad kul!

Lovisa

Åh, jag har funderat på att se den utställningen också! Och jag håller med, det är bara att kämpa på!

JoJo

åh jag skulle också vilja se den utställningen med henne! :D

sv; hahah ja är så jag också känner och ofta när jag hittar nån favorit så brukar det gå ur sortimentet. så jag klickade hem två till från ebay nu i veckan. :)

hoppas att du hade en fin midsommar vännen :)