Första scenen

 

Så var det teater idag och vi började skriva så smått på första scenen på vår nya pjäs. Jag är nöjd med det vi skrev. Visst är första scenen och det absolut första vi skriver, men det känns redan nu som att det kommer bli riktigt bra. Det kommer bli en stark berättelse det vet jag redan nu. Jag tycker det är mycket enklare att skriva drama än att skriva komedi. Men komedi är och enklare (tycker jag) att spela. Att skriva komedi är riktigt svårt, åtminstone dialogen, att komma på vad som ska hända är inte alls svårt. När vi skrev TablettRoulette skrev jag nästan ingen dialog alls, i försig var jag inte så delaktig alls på den tiden. Det var de sista månaderna jag blev delaktig, sen var det underbart att spela den pjäsen också. I början var jag inte överens med min karaktär, det var därför jag inte var så delaktig. Jag kände att jag varken förstod eller tyckte om henne. Sen när jag hade arbetat mer med min rollfigur började jag komma bättre överens med henne. Jag gjorde henne till en del av mig och hon fick karaktärsdrag som jag själv ville öva upp. Som att till exempel bli mer självsäker, stå upp för mig själv och mina åsikter och tro på mig själv. Kan säga att det hjälpte att ge Klara (min karaktär) de egenskaperna, jag lyfte mig själv något enormt. Jag började våga ta mer plats och säga vad jag tyckte och tänkte. Låter kanske konstigt men tack vare den karaktären kom gamla bra sidor fram igen och jag började känna igen mig själv mer och mer. Jag tror inte att jag hade varit regissör och regiassistent i gruppen idag om jag inte hade spelat Klara i TablettRoulette.

 
 
Teatervänner - ny pjäs - ny teater - pjäs - tablettroulette - teater - teaterarbete - teaterföreställning - teatern - teaterpjäs - teaterpjäs - teaterträning
Amanda Jona [SPONTAN]

Spännande! :)

Tilda Barkselius

Spännande att ni börjat skriva på en ny pjäs!

Elin

Lycka till med pjäsen, spännande :)
Blev det bra med det ni hittills kommit på?

natalia

Åh vad spännande :D

JoJo

vad kul att ni håller på med en ny pjäs :)

sv; ja det är skönt att få massage samtidigt som det kan vara skönt smärtsamt också på samma gång. haha! :D

Erika

Vad härligt att det känns bra redan från start :)

Svar: Ja känns som skönt att det redan känns bra! Jag känner mig redan helt inne i berättelsen :)
Amanda CL

Josefine

Roligt!!

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Så intressant :). Fin bild också! Den övre :)

Lillabus

Härligt att skrivandet har börjat :)
Kan absolut tänka mig att en rollkaraktär kan förbättra en ens egna självkänsla och självförtroende.

sv: Tack.

Polly Svensson

Vad roligt, kan tänka mig att detta är svårt. Duktig du e. Kram

Skogsraah

Vad roligt! :)

RockBarbie

Tack så mycket :) vad kul att det känns bra :)

Days by Johanna

Spännande med ny pjäs! :)

ddianasliv.blogg.se

Spännande och roligt! Lycka till med nya pjäsen! :)

Elin Björk

Är så avundsjuk på att du är så himla modig! Så stark mitt i allt.

Tack <3 ja verkligen en upplevelse att ha sett Verona. En väldigt vacker stad, med massor att erbjuda besökare. Ska du iväg något snart?
Kramar