Amanda CL - Life is art

Inre och yttre beteenden

Publicerad 2016-11-30 18:33:54 i Livet - Asperger syndrom, Livet - Astroteatern, Livet - Teater,

 
 

Så var det min andra teaterdag idag. Vi började med att prata kostym med de skådespelare som var där idag. Tyvärr är det ju förkylningstider nu och en del var sjuka. Får hoppas de snart är friska, aldrig kul att vara förkyld. Efter det började vi repa en scen. Det kändes som att det gick väldigt bra! Vi gjorde olika övningar med scenen så att de skulle hitta sina karaktärer och det gick så otroligt bra!

När vi arbetar med de olika karaktärerna så brukar vi prata om inre och yttre beteenden, samt välja varsitt djur som ska göra det enklare att göra sin karaktär. Till exempel om man har valt att vara en barsk och bestämd karaktär kanske björn passar bra som djur. Så har man björn i åtanke när man gör sin roll. När jag spelade min senaste roll tyckte jag att det blev mycket enklare att vara min karaktär när jag valde ett djur. Vi väljer yttre och inre beteenden att öva på för att de sen ska kunna använda det i riktiga livet och bli mer självsäkra. Vilket funkade otroligt bra för mig när jag spelade senast. Eftersom att jag regisserar nu så brukar jag inte välja något djur eller inre och yttre beteende jag ska öva på. Det räcker bra med att öva på att vara regissör och lära sig det yrket. Jag ser fram emot måndag då vi ska fortsätta repa och jag hoppas vi är fler då så vi kan träna fler scener. 

 

Typiskt!

Publicerad 2016-11-28 19:26:30 i Livet, Livet - Asperger syndrom, Livet - Astroteatern,


Jag fotade faktiskt igårkväll när jag hade tänt det första ljuset. Sen skulle jag redigera fotona och upptäckte att abonnemanget på mitt Photoshop hade gått ut. Nu måste jag alltså ta tag i att förlänga det någon dag.

Var på teatern idag, det känns skönt att vara igång igen. Kändes som att jag kom in i regirollen snabbt, ser fram emot onsdag då vi ska fortsätta repa.

Skulle göra adventfint

Publicerad 2016-11-27 20:50:28 i Livet,

Försökte adventspynta tidigare idag, fick ut min nya adventljustake men adventsstjärnorna hade trasiga lampor. Hoppas verkligen att det inte är sladdarna som är trasiga. Får köpa nya glödlampor imorgon och testa igen!

 
Blev så sugen att fotografera min adventljustake när det första ljuset är tänt. Ska göra det ikväll tänkte jag. Ska bara kolla lite på TV först. Är så skönt att jag orkar vara uppe senare på kvällarna nu. Innan operationen gick jag och la mig runt 19 på kvällarna ibland ännu tidigare. Eftersom att jag sov hela nätterna fram till ungefär 8 på morgonen så behövde sömnen. Min kropp var ju helt slutkörd. Mina värden var i botten upptäckte de på sjukhuset. Är så glad över att jag faktiskt åkte in den dagen och att de lyssnade på mig och tog de proverna som behövdes. Jag har blivit så bra bemött av alla på sjukhuset under den här perioden. Fick hemsjukvård under ungefär en månad för att mina kropp skulle orka med en operation. De på hemsjukvården var också helt underbara.

Om

Min profilbild

Amanda CL

En 29 åring vars liv handlar om teater, foto och skrivande. Kontakta mig på: amandacarlberg@hotmail.com

Follow Life is art

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Annons

Prenumerera och dela