Inre och yttre beteenden

 
 

Så var det min andra teaterdag idag. Vi började med att prata kostym med de skådespelare som var där idag. Tyvärr är det ju förkylningstider nu och en del var sjuka. Får hoppas de snart är friska, aldrig kul att vara förkyld. Efter det började vi repa en scen. Det kändes som att det gick väldigt bra! Vi gjorde olika övningar med scenen så att de skulle hitta sina karaktärer och det gick så otroligt bra!

När vi arbetar med de olika karaktärerna så brukar vi prata om inre och yttre beteenden, samt välja varsitt djur som ska göra det enklare att göra sin karaktär. Till exempel om man har valt att vara en barsk och bestämd karaktär kanske björn passar bra som djur. Så har man björn i åtanke när man gör sin roll. När jag spelade min senaste roll tyckte jag att det blev mycket enklare att vara min karaktär när jag valde ett djur. Vi väljer yttre och inre beteenden att öva på för att de sen ska kunna använda det i riktiga livet och bli mer självsäkra. Vilket funkade otroligt bra för mig när jag spelade senast. Eftersom att jag regisserar nu så brukar jag inte välja något djur eller inre och yttre beteende jag ska öva på. Det räcker bra med att öva på att vara regissör och lära sig det yrket. Jag ser fram emot måndag då vi ska fortsätta repa och jag hoppas vi är fler då så vi kan träna fler scener. 

 
Aspergers syndrom - Astroteatern - Teatervänner - egen teaterträning - ny teater - regi - regissera - regissör - repetera - repetition - skriva teater - teater - teaterarbete - teaterrepetion
Tilda Barkselius

Himla intressant det där med att välja ett djur :)

Emma Broberg

Spännande att läsa!

Natalia

Så intressant! :D

Amanda Jona [SPONTAN]

Härligt att det gick bra trots mycket sjukdomar! :)

Christer Holm

Härligt och kul att du är på plats och att du mår bättre , det glädje mig..
:)

Jessica Högberg

Oh. Smart!

Frida

Ja superroligt! :)
Kul sätt att tänka genom när man ska leva sig in i en roll! :)

ddianasliv.blogg.se

Vilken smart grej att välja ett djur som påminner om karaktären. Kan verkligen tänka mig att det gör det lättare att hitta rätt. Roligt! :)