De rusar, jag står still

Vissa dagar är mina vardagsbetraktelser så starka. Ni vet när en person står stilla i ett hav av människor som rusar omkring denne, den klassiska filmscenen. Jag har känt så väldigt ofta den senaste tiden, nu är det 11 dagar och en timme sen min bror ringde på dörren till min lägenhet och berättade att mormor hade dött, 265 timmar. Jag brukar inte komma ihåg datum, som saker förutom födelsedagar händer. Jag minns att jag satt bak i bilen påväg hem till mamma och hennes mans lägenhet, jag ville göra en notering i mobilen för att inte glömma bort datumet. En av mina systrar kommer ihåg min brors katt födelsedag, och vilket datum Porthos kom till honom. Jag kände att jag kan inte låta mig själv glömma mormors sista dag i livet. Men jag visste inte hur jag skulle skriva in notisen i mobilens kalender, en uppdatering om hennes död? Jag lät bli att skriva in det, viktigare att vårda mina minnen. Men nu kommer jag ihåg datumet, jag minns till och med nästan exakt när min bror kom och berättade. 

Jag har alltid lagt märke till detaljer, mer detaljer än helheter i olika situationer. De senaste 11 dagarna har gått, jag har skrattat, levt, gråtit, gått under av ångest. Framförallt har jag lagt märke till så mycket smådetaljer hos andra i vardagen. Jag har skrivit ner några av dem men vissa saker minns jag utan att skriva ner dem. Små, små saker, det känns verkligen som att jag står still och allt annat bara rusar och sen går över i slow motion för att sedan rusa iväg igen. 

Är det såhär sorg känns?

Känslor - Mormor - Ny verklighet - Sorg - Tankar - Verklighet - livet
ddianasliv.blogg.se

Vad vackert du beskriver det. Jag känner igen mig. Och ja, det är nog så sorg kan kännas. Varm kram fina du. <3

Svar: tack <3kramar <3
Amanda CL

Carolina Thoor

Ja.. Mycket möjligt. Tack och lov har jag inte känt den här sorgen, än för djur eller boenden/patienter som kommit mig nära.. Men obeskrivligt då det sker inom närmare kretsar :/

Sv; tycker du? Jag tyckte faktiskt inte det, men jag tänkte att jag ändå skulle ställa upp för att köpa en majblomma! :D

Vi funderar även på att åka till Skottland och besöka hela det här landet. Typ under en eller två veckors tid. Skulle heller inte helt sitta fel! :)

Kram!

Pia Widlund

Sorg kan vara så olika. Vi måste skratta och leva för att kunna gå vidare. Kramar

Svar: Preciskram
Amanda CL

Amanda Forsman

Fint skrivet inlägg :)

Svar: tack <3
Amanda CL

Annie

Kan relatera till det du skriver. Hoppas det är ok med dig?<3

Vi har nu kommit hem från våran tripp, skönt vara hemma ändå ;)

Sv: ja jag blir nog lite sugen på att göra det framöver .... ;)
Vad tror du är bäst då, alltså vart jag mejlar, t ex bibliotek eller?

Kramar

Svar: Det går mycket upp och ner men det går
kram
Amanda CL

Emelie

Styrkekramar till dig ♡

Svar: tack <3
Amanda CL