Hon hette Margareta

Hon är död, jag lever

 
Just nu känns allt overkligt, jag vill ringa, vill fråga om råd, fråga om tips på recept till påsken, jag vill skicka foto på blommorna jag köpte på Hötorget. Jag vill bara säga att jag älskar henne och tacka henne för allt hon har gett mig i mitt liv. 

 Jag sa att jag älskade henne, hon sa att hon äskade mig och att jag skulle hålla mig frisk. Hon bad mig hålla mig frisk två gånger och jag ska hålla mig frisk! Mormor har gett mig så mycket i mitt liv, jag har inte alltid kunnat ge tillbaka men vi har alltid funnits där för varandra. Hon tyckte jag förstod henne så bra, jag kunde förstå för att jag också hade hjälp i mitt hem, jag hade också färdtjänst och inte alltid ork även fast jag ville. 

 Hon gav mig alltid mat till mellanmål, en stor portion hemgjorda köttbullar, brunsås, potatis och lingonsylt. Hon körde mig till trombonen på måndagar, kämpade för att lära mig multiplikationstabellen, lärde mig virka och gav mig hur många virknålar som helst, jag tappade bort de flesta. En dag tog hon fram sin gamla symaskin och visade mig hur man gör sina egna mönster, syr knappar, lagar strumpor, lägger upp byxben och alla klädmönster hon hade i en låda. Hon tittade på Glamour när jag var liten, jag låg med huvudet i hennes knä vänd mot väggen, för mamma hade sagt åt henne att jag inte fick titta på TV. Det var i hennes trädgård jag åt bakad potatis för första gången, jag älskade det och bad hennes göra om räkröran många gånger men hon sa alltid att hon bara hade slängt ihop den, vi brukade baka, sockerkaka, kolasnittar och hennes goda banankaka. Jag minns hur viktigt det var att man hade i alla ingredienser i rätt ordning och i olika bunkar. Mormor lärde mig både sy, virka, baka, laga mat och om livet. Saker som bara finns där, det sitter bara i ryggraden. Hon sparade alla Svensk Damtidning till mig och mina syskon, det var viktigt för henne. Jag har så mycket minnen, kommer aldrig kunna skriva ner alla eller ens minnas alla. 

 Mina syskon har fått varsin yllefilt i studentpresent, jag har inte gått ut gymnasiet inte ens första året. Hon sa alltid att jag skulle få en när jag tog studenten. En dag ringde hon till mig och sa att hon hade tänkt och bestämt sig för att jag skulle ha en filt jag med. Hon berättade hur mycket hon tycker jag har lärt mig även fast jag inte har gått gymnasiet. Mormor ville att det skulle vara så rättvist det gick mellan oss syskon, även mellan mamma och min moster.


Jag försöker tänka på vad hon vill att jag ska göra nu, just nu är det rätt blank i huvudet även fast jag innerst inne vet, leva!

 Min mormor var underbar! Min mormor hette Margareta och jag älskade henne, alla älskade henne!

 

 

 
Familjen - Minnen - Sorg - barndom - bra minnen - mormor
Annie

Vilken fin text<3
Så fint skrivet .. :)

Sv: Aha vad kul :)
Det är inte bara! ;)
Jag hade inte fattat det bara .. ;)

Kramar

Svar: tack <3
inte alltid lätt ;)
kramar
Amanda CL

Days by Johanna

Så vackert skrivet <3

Svar: tack <3kramar
Amanda CL

Days by Johanna

Var så god <3

Svar: <3
Amanda CL

Annie

Sv: Tack så mycket :)

Och verkligen tack för tipset!
Ska fundera på det ;)

Kramar

Natalia

Jättefint skrivet inlägg <3

Svar: tack fina du <3tänker på dig!
Amanda CL

Linda

<333

Svar: <3
Amanda CL

Pia Widlund

Vilken härlig berättelse. Jag har aldrig haft någon mormor eller morfar eller farmor eller farfar. Var glad över de stunderna! Kram

Svar: tack!kramar
Amanda CL

Johanna Utterberg

Åh så fint inlägg. Styrkekram!!

Svar: tack <3Kramar
Amanda CL

LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Så vackert skrivet. Jag beklagar ❤

Svar: tack <3kramar
Amanda CL

annelie

så fint skrivet! kram

Svar: tack <3
Amanda CL

Carolina Thoor

Jättefint skrivet. Jag beklagar att hon har gått bort, men hon kommer alltid finnas nära till hands, på sitt sätt <3

Sv; ja, det var oerhört gulligt utav honom! Jag är så nöjd :D
Tackar, det hoppas jag med. Ja, yrsel är inget att leka med. I vanliga fall kan jag lätt bli lite yrslig, något jag ärvt utav min far. Men den här yrseln är obeskrivlig :P

Svar: <3
Amanda CL

Kattis

Så vackert skrivet om en väldigt viktig person i ditt liv, jag tror du har helt rätt i att hon vill att du fortsätter leva ditt liv nu!<3

Svar: tack så mycket <3kramar
Amanda CL

Erika

Så himla fint skrivit om henne!

sv. Precis, den nya magnum med hallon, tyckte den var supergod :)

Amanda Forsman

Vilken fin text :)

Gabriella

Riktigt fint skrivet!! <33

Svar: tack <3
Amanda CL

Natalia

Hoppas du haft en fin dag idag :D

JoJo

så fint skrivet! styrkekramar till dig! <3

sv; ja det är såå mycket fina produkter! :D

vad kul att du har börjat leta efter skor nu ;)
kram​​​

Svar: <3 kram
Amanda CL

Miss Baby Peaches

Jättefint skrivet och jag beklagar sorgen <3

Svar: tack <3
Amanda CL