Drömmarna om framtiden!

Nyårsafton imorgon, ett nytt år med nya möjligheter!

Ett nytt år jag ser fram emot!

 

Jag brukar sällan skriva inlägg om hur året har varit i bloggen men det här inlägget kommer bli något sånt i alla fall. Det är mest för att jag behöver få ner det för mig själv. För mig känns det som att det här året har gått väldigt fort och varit en kroppslig bergochdalbana, psykiskt har jag mått rätt bra mitt i allt strul med min kropp.

Alla år av självskadebeteende på olika sätt har nog gett fler inre spår i min än jag förstått. Självklart beror inte D vitaminbristen på mina gamla självskador men min kropp har tagit stryk på andra sätt av de sakerna jag gjorde mot mig själv. 

Magoperationen jag genomgick för lite mer än ett år sen var konsekvenser från flera år gamla självskadehandlingar. Men det var även magproblemen som fick mig att sluta skada mig tillslut. Det var då jag förstod att jag skulle dö om jag fortsatte. Jag pratade bort det för att jag inte ville förstå och inte brydde mig om vad som hände med min kropp.

 

Jag har inte skadat mig på något sätt på över 2 år! Jag är väldigt stolt över mig själv eftersom att jag aldrig trodde att jag skulle lyckas sluta skada mig. Jag har stått emot alla impulser och framförallt tvånget om att skada mig. Tvånget att skada mig har alltid varit värst för mig!
Jag kan inte ens förklara hur jag har gjort för att stå emot. Jag tror att den största anledningen till att jag har lyckats stå emot och bryta de tankebanorna i tid beror på just de långvariga fysiska problem jag har haft. Jag insåg också att jag aldrig skulle kunna göra det jag ville med livet om jag inte slutade skada mig. Det går inte att vara en del av en grupp inför en föreställning om jag skadar mig och inte kan komma varje repetition eller föreställning. Jag kunde inte komma vidare i min framtid och liv om jag fortsatte skada mig. De drömmar om livet jag har skulle inte kunna förverkligas om jag fortfarande skadade mig.

2018 ska jag göra allt för att ta upp mina drömmar och planer inför livet igen!

 
 
Astroteatern - Framtid - Livet - Mitt liv - min framtid - teater

Levande men trött!

Är helt slut idag, inte i kroppen utan mentalt. Igår efter DV åkte jag och en personal till en galleria i närheten av mig. Vi tog bussen och jag skippade att ta med rullatorn eftersom att jag går mycket bättre nu och då är den bara i vägen. Vi var borta i ungefär 2 timmar, med bussresa och vilopauser. Kroppen har återhämtat sig efter igår känns det som men hjärnan är helt slut. Det tar mycket energi på att fokusera på att gå, men det var värt det! Även fast jag bara har suttit i min soffa idag och knappt orkat tänka så var det verkligen värt det!!! Jag kände mig så levande igen, jag var ute bland folk, jag kollade på kläder, shoppade lite, gick i en mataffär (som har mycket bättre utbud än lilla Ica vid mig) jag såg även Fredric Reinfeldt, han stod bakom oss i kön inne på stora Ica. Det var som personalen som var med mig sa när vi kom hem igår, jag ”behövde jag gå på stan mer än att orka gå till DV idag” Och han har så rätt!

Hoppas er dag har varit bra?

 
 
 
Ska köpa snittblommor nästa vecka och fota tänkte jag!
Foto - Konst - Livet - Min verklighet - Mina foton - Mitt liv - foto konst - konstfoto - min konst

Magi!

Oj vad jag är trött. Är egentligen inte konstigt, har varit ett par intensiva och långa dagar. Tänker att jag ska ta mig iväg till DV imorgon, känns om att det skulle vara skönt att komma in i vardagsrutiner igen.

I fredags var jag, mina syskon, min systers sambo, min pappa, han fru och ett av hennes barn på senaste Star Wars. Första gången jag såg Star Wars gick jag i trean eller fyran (minns inte exakt). Jag var hemma från skolan för att jag var sjuk, pappa jobbade hemma den dagen och jag måste ha varit uttråkad för han föreslog att jag skulle titta på de första Star Wars filmerna som kom i slutet av 70-talet och början av 80-talet. Efter det var jag fast! Av olika anledningar har jag inte sett de två filmerna från 2015 och 2016. Jag måste se de två snart också! 

Jag älskar berättelsen och allt runtomkring, alla små detaljer som skymtar förbi. Är samma med The lord of the rings och The Hobbit filmerna. Det är magiskt! Det är då jag inser vad jag älskar att skriva berättelser och sen gestalta dem på scen! Förut hade jag planer om att göra film (bakom kameran) men de senaste åren är det teater som gäller.

 

 
 
 
Minnen - Tankar - bra film - bra minnen - film - framtiden - framtidsdrömmar - framtidsplaner - star wars - teater

Nytt manus på G

Idag fick jag hem första utkastet på manuset till L(e)ss LSS, Astroteaterns nya komedi. Jag ska läsa igenom manuset under jul och nyår så jag hänger med när vi sätter igång efter nyår. Ska bli så kul att komma dit igen och hjälpa till med regin och allt annat! Premiären är i April i år, den brukar vara början av Mars om jag minns rätt. Känns väldigt kul för då har jag mer tid på mig att vara med i allt arbete!

 

Det går fortfarande framåt med både benen och händerna. Använder inte rullstolen alls längre så ska ringa efter nyår så de kan komma från hjälpmedelscentralen och hämta den eller om vi åker dit med den. Använder knappt rullatorn heller, känns som att den mest är i vägen när jag är ute nu. Jag kan äta med kniv och gaffel och skära min egen mat själv igen. Skriva och låsa upp dörren är fortfarande väldigt svårt men det kommer. Och imorgon blir det nya Star Wars filmen!

Nu ska jag bestämma mig för om det blir pizza eller färdig carbonara från kylen ikväll. Det lutar åt pizza ikväll och pastan imorrn

 

Astroteatern - Astroteaterns nya pjäs - L(e)ss på LSS - Teatervänner - manus - nytt manus - praktik - praktik på Astroteatern - praktikant