Våga utmana mig själv

Jag har tänkt skriva om det här länge, men jag har inte vetat om det är läge för att skriva om det eller inte. Jag ska börja leta efter praktik, det är dags för det nu. Jag har haft tankar rätt länge på att jag skulle vilja gå vidare i livet. Tyvärr kom ju sjukdomen i höstas emellan och jag la de tankarna på is. Men nu känns det som att det är dags att börja lite smått. Jag måste ge mig själv chansen att våga mig ut i arbetslivet under trygga former. Jag tänker ta det i den takt jag behöver.

 
När jag blev sjuk i depression, blev patient inom psykiatrin och fick mina diagnoser på papper försvann alla min drömmar och planer om framtiden. Jag tvingade mig själv att glömma allt som hade skapat den jag var. Jag gjorde allt i min makt för att förgöra varenda liten bit av mig själv, mina känslor och drömmar, de fick inte finnas! Jag vågade inte minnas det för att det gjorde för ont. Jag hade en dröm om att arbeta med film, bakom kameran, helst av allt ville jag bli filmregissör. Jag hade en dröm om att skriva och regissera en fantasyfilm, göra en riktigt bra svensk produktion. Istället sjönk jag djupt ner i depressionen och ”gamla” Amanda sluta existera. Det kändes som att jag blev en helt annan person, en person jag blev rädd för. Har ju skrivit rätt mycket om hur arbetet med Astroteatern fick mig att börja våga tro på mig själv igen och bli mig själv igen. Jag började tro på mig själv igen, ställa krav på hur min vardag såg ut. När jag först flyttade till boendet jag bor på idag hade jag inga önskemål om något som rörde mitt hem. Ju säkrare i mig själv jag har blivit desto fler önskemål och krav har jag angående mitt hem.
 
 
Nu känns det verkligen som att det är dags för mig att våga utmana mig själv för att hitta ut i arbetslivet! Det får ta den tid det tar, jag tänker pusha mig själv men i lagom takt. Har inga bra erfarenheter av att ta för stora kliv. Jag vill mycket men jag måste också hålla i mig själv för att orka med alla förändringar. Jag har inte jätte svårt för förändringar i sig, jag tycker om förändringar men det svåra för mig är att komma in i rutinerna förändringen innebär. 
 
framsteg - framtiden - framtidsdrömmar - framtidsplaner - framtidstro - små steg framåt
Zyllah

Jag hoppas verkligen att du får praktik och att allt går framåt!!! <3

Svar: tack <3
Amanda CL

Christer

Just go for it, Klart du ska söka praktik och börjar leva. Depressioner är inte kul, men vi ska inte låta dem vinna över oss..

Carolina Thoor

Jobbigt, jag hoppas att du finner en praktik som är så underbar! :D

Sv; ja, det var det nog! :D jag är inte ett stort fan av det!

LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Grymt av dig att våga ta tag i det! Det är svårt, riktigt kämpigt och ibland vill man bara ge upp. Men du kommer klara det här! Håller tummarna för att det går så bra och smidigt som möjligt för dig!

annelie

du är stark som berättar detta <3

Tilda Barkselius

Underbart att du börjat få tillbaka dina krafter och att du letar efter en praktik, hoppas du hittar någon du trivs på!

ddianasliv.blogg.se

Åh vad härligt att läsa! Håller tummarna att du hittar en praktik du trivs riktigt bra på. Du är så stark och modig, och det är du verkligen värd. Heja dig! <3

Svar: tack så mycket fina du!
Amanda CL