Övertänkaren Amanda

Har tillbringat delar av dagen med några vänner, efter det åkte jag hem till min mamma och hennes man och såg första delfinalen av Mellon (och ja, enligt mig gick rätt låtar vidare till final). Jag börjar bli trött på min huvudvärk, den finns med hela tiden, ingen stark huvudvärk men den finns där. Har fått tid till tandläkaren i slutet av februari för att kolla om det är för att jag gnisslar tänder när jag sover och därför spänner käkarna en hel del. På mammas inrådan bokade jag även tid på vårdcentralen för att få kolla mitt blodvärde. Har ju haft problem med mitt blodvärde rätt mycket det senaste året, eller ja åren ska jag kanske säga. Blodkärlet kollades senast när jag var på återbesök efter operationen, det var två dagar innan nyår. Då var mitt blodvärde riktigt bra, har inte varit så bra på länge. Men eftersom att jag fått återkommande huvudvärk och blivit mer trött den senaste tiden så har jag tänkt att det kanske beror på blodvärdet igen. Men det är mycket annat i mitt liv som kan ge både trötthet och huvudvärk just nu så jag har liksom skjutit undan tankarna på blodvärdet, men idag tyckte mamma att jag borde boka en tid och kolla det för att hon tycker att jag har varit blek ett tag. Så tid är nu bokad, jag är alltid rädd när jag bokar läkartider att de ska ifrågasätta och så, för att jag är rätt van vid det. Jag kände mig väldigt misstrodd av läkaren på vårdcentralen när jag började söka för mina magproblem. Det gjordes undersökningar men jag kände att för varje undersökning som gjordes och ”inget nytt” hittades så tappade jag tilltro till framförallt mig själv och de symtom jag upplevde. Det kändes som att läkaren fokuserade på att det kunde vara ett psykologiskt problem. Ända fram tills jag vaknade upp fete operationen så var jag säker på att någon skulle komma och säga att operationen skulle bli inställd. Läkaren på vårdcentralen skickade hem ett brev någon vecka innan jag blev inlagd på sjukhuset där det stod att alla mina blodprover såg bra ut och att hon skulle skicka en remiss till en dietist. Därför blev jag väldigt konfunderad när läkaren på sjukhuset sa att alla mina värden var helt åt skogen. Så jag är orolig över vad de ska säga när jag kommer nu och vill ta blodprov, det är inte samma läkare som jag hade förut eftersom att hon har slutat, men min hjärna börjar genast tänka att blodproverna inte kommer visa något. Och ja självklart vill jag inte ha lågt blodvärde men jag är rädd för att om jag har ”misstolkat” alla fysiska symtom jag har just nu och det inte är något fel på blodvärdet så kommer de inte tro på mig om det skulle sjunka någon annan gång.

 
Jag har ju en medfödd blodsjukdom så det är ju viktigt att hålla koll eftersom att blodvärdet varit så svajigt länge nu. Blodvärdet kan ha sjunkit och då är det bra om det upptäcks innan det blir för lågt. Just nu känner jag att jag trippar på tå runt mig själv och så fort jag har huvudvärk, mår illa, får ont i magen eller nåt annat kommer direkt tankarna om att jag har fått problem med magen igen. Egentligen är det ju inte konstigt att jag är väldigt uppmärksam mot min kropp just nu, men jag är också rädd för att jag övertolkar. Egentligen borde jag sluta tänka så mycket på det här känner jag.
Aspergers syndrom - DBA - Diamond Blackfans Anemi - blodprover - blodsjukdom - oro - sjukhus - sjukvården
Petra

Sv ja men får hoppas det blir bättre framöver

Tack så mycket

ddianasliv.blogg.se

Tycker att det låter klokt att du kollar upp blodvärdet! Hellre kolla en gång för mycket än en för lite. Men förstår och känner igen mig i din oro också, jag har blivit bemött på liknande sätt och brukar också tänka så. <3

Svar:
Amanda CL

Natalia

Vinnaren av te-boxen är utsedd på bloggen! :)
Tack för att du var med, i veckan kommer en ny spännande tävling på bloggen!​

Jessica Högberg

Men kära du. Aldeles snart får du ju svar! Endast glädje ska tas ut i förskott;)

Ida

Kram <3

Svar: <3
Amanda CL

LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior

usch vad jobbigt! vad bra att du kollar upp saker som kan vara orsak till din huvudvärk. Hoppas ni hittar felet och kan fixa det!

Christer

Övertänkande är vi alla ibland, det är inget fel i det..

Svar: sant :)
Amanda CL

Josefine

Vad bra att du bokade en tid :)

Svar: ja :) va och tog blodprover i förmiddags :)
Amanda CL

Days by Johanna

Förstår du tänker mycket kring det när du inte blivit trodd innan och man tror man inte skall bli trodd på igen. Hoppas ni får koll på vad som är orsaken till huvudvärken kram