Meningen om en idé

Jag tänkte skriva lite om manusidén jag har börjat med. Jag har haft idén i flera år, men den har lagts åt sidan för att andra saker har hänt i mitt liv. Men när jag rensade bland alla mina texter, noveller, manus, dikter och artiklar tidigare i somras bestämde jag mig för att fortsätta på det. Det har legat i bakhuvudet väldigt länge man jag har varit för fokuserad på att manuset ska se rätt skrivet ut att själva idén har försvunnit lite.


Den handlar om ett samhälle och deras rädsla för socker. Det är en kort mening som jag tror säger mer än vad en lång förklaring skulle göra. Jag vill göra det surrealistiskt och allvarligt, samtidigt som jag vill att det ska gå att känna igen sig i det.
 
Blommor - macro - manus - manusarbete - manusidéer - skriva manus

En trött hjärna måste ändra sig

Jag har gjort det igen! Blivit helt kär i en snygg kappa från River Island. Det känns som att den bara skriker Amanda och den är på rea! Men den finns inte i någon befintlig affär här i Stockholm och jag är rätt mycket kortare än modellen så längden på kappan känns osäker. Självklart går den att lägga upp men vill vara beredd innan så jag vet att det måste göras.

 
Ibland (som idag) finns inte riktigt mitt tålamod och att inse att mer än hälften av det jag ville köpa på Ica inte har kommit in i lager ännu gjorde mig extremt irriterad! Jag borde inte bli irriterade på det men idag blir jag det, okej att 1 sak är slut, men när den andra, tredje och fjärde saken också är slut blir jag trött (idag). Jag måste komma underfund med vilka dagar de får vilka leveranser till mitt Ica, då blir vissa dagar mycket enklare. Jag tror irritationen beror på att jag är trött, då blir såna saker extrema irritationsobjekt för mig. Jag skulle kunna bestämma mig för att strunta i att handla och gå hem och sova bort dagen istället, vilket inte hände idag. Jag tror det beror på min Asperger diagnos att det blir helt blankt i hjärnan, om jag går till affären utan att vara helt säker på vad jag ska köpa är det en annan sak för då är min hjärna öppen för olika alternativ. Jag har ju blivit medveten om det här ”problemet” (det händer inte ofta) och har oftast andra val också, men när det är väldigt utplockat är det svårt. Nu sitter jag hemma med det mesta av det jag ville ha i alla fall och resten av dagen ska jag ta det lugnt!
Asperger - Livet - Shopping - Trötthet - asperger för mig - irritation

I väntan på post

Tog sovmorgon och gick upp lagom till lunch. Har tagit det väldigt lugnt idag för att orka med veckan som kommer. Jag märkte att jag inte riktigt orkade i torsdags och fredags så jag valde att vara hemma från DV. Jag ska försöka ta det lugnare veckan som kommer så jag orkar alla dagar. Jag kan gå mycket bättre nu och benen fungerar mycket bättre även i trappor och vid kanter. Det känns som att det kommer fortsätta åt det positiva hållet, är stel i musklerna och när jag vaknar men det är bättre än att inte klara av att resa sig upp från stolar och så själv. Läkarna sa också när jag blev utskriven från neurologen att jag skulle gå så mycket jag känner att jag klarar, har lytt det rådet sen dess. 

 

Jag väntar på att få hem manuset till pjäsen som en av grupperna på teatern ska börja repa i höst. Vår teaterledare har postat det för att det var enklast. Ska bli så kul att läsa det! När jag vaknade imorse satte jag mig för att skriva lite på ett manus jag har haft i tankarna länge. Jag har tänkt för mycket på hur det ska se ut när jag skriver det (utformningen på manuset) så att jag inte har kommit någonstans i själva berättelsen. Jag vet vad jag vill förmedla men jag har inte fått ner det på det sättet jag vill, men nu tror jag att jag har kommit på en del i alla fall. Plus att jag la all prestige i att manuset ska se rätt utformat ut åt sidan, det kan jag göra sist av allt!

 
 
 
manus - manusarbete - manusidéer - ny teater - praktik - praktik på Astroteatern - praktikant - skriva manus - teaterpjäs