Flowerlife

 
Jag har skrivit om att teatern har hjälpt mig, att jag hittat tillbaka till mig själv, ”Den riktiga Amanda”. Inte den jag var innan jag blev deprimerad och fick namn på de diagnoser jag lever med utan den Amanda som har samlat ihop alla erfarenheter och svårigheter och skapat den person jag är idag. Teatern hjälpte mig att hitta tillbaka till personen som vågade ta plats och säga vad jag tyckte och tänkte, den positiva och kreativa personen. Genom att lägga till det till de erfarenheter jag har fått genom alla år inom psykiatrin så har jag blivit den Amanda jag är idag!
 

I perioder arbetar vi mycket med känslor på teatern, även hur man förväntas bete sig i olika situationer och vad som händer om man helt plötsligt går emot hur man borde bete sig. Också att identifiera känslor och förstå vad en känsla är. Vi kan prata om ögonkontakt, hur andra kan tolka ens kroppsspråk i olika situationer också vad som händer i en när man går emot känslor. Ibland gör vi samma improvisation men med olika känslor och beteenden för att se hur det kan få de andra att känna sig. Jag tycker det är fascinerande som idag när vi spelade mot varandra först som att vi var nära vänner, vi hälsade, pratade tog ögonkontakt och allt. Efter det var det samma personer på samma ställe fast att det var första gången de här två tog en fika tillsammans. Jag tycker det är lite häftigt att jag märkte att det blev svårare att föra ett samtal när jag gick in med känslan att jag inte kände min motspelare på samma sätt som jag egentligen gör.

 
 Jag tror det är bra för alla att se utifrån hur man kan uppfattas med ett visst kroppsspråk, jag kanske uppfattas på ett helt annat sätt än vad jag menar. Jag kan ju uppfattas som avståndstagande även fast jag inte är det! Det är sällan man är medveten om hur andra uppfattar en, vad ett visst kroppsspråk kan förmedla.

Det är stor skillnad på alla i grupperna också, det är kul att se hur alla utvecklas!

 

 

 
 
 
 
 
 
Asperger - Aspergers syndrom - Blommor - Känslor - Teatervänner - asperger - ny pjäs - pjäs - praktik - praktik på Astroteatern - praktikant - teaterpjäs - teaterpraktik
Erika

Härligt att teatern kan hjälpa så mycket :)

sv. SÅ sant!

Svar: ja :)
Amanda CL

Jessica Högberg

Så nyttigt!! Detta betalar företag enorma pengar för att anställda ska lära sej;)

Svar: hahaha precis ;)
Amanda CL

ddianasliv.blogg.se

Teater är verkligen fantastiskt. Det är så kul att läsa det du skriver om den. <3

Svar: Man lär sig så mycket om både sig själv och andra människor tycker jag!
Tack :) <3
kram
Amanda CL

Kattis

Vackra bilder!☺ tycker det är väldigt intressant att lära sig mer om beteenden och hur olika vi kan uppfatta ett och samma beteende beroende på hur man är själv och hur väl man känner den andra personen. Låter som jättebra och roliga övningar ni genomför på teatern!

Kram

Svar: Tack :)
Det är väldigt intressant, roligt och lärorikt!
kram
Amanda CL

Alice

Så skönt att du känner att teatern hjälpt dig! <3 Låter som en väldigt intressant övning ni gjorde också! Kram.

Svar: Det var det verkligen! Vi gör mycket sånt :)
Amanda CL

Elin

Det är så skönt när man finner det rätta som gör att man kommer tillbaka till den människan man tidigare varit, eller till den nya (om man så vill bli det).. och jag blir så glad när jag läser detta att du fann teatern som gjorde dig till den du var! <3 Finns så mycket som hjälper en, men bara en specifik som lyckas med det! <3

Tycker det är väldigt fascinerande allt med kroppsspråket och kunna analysera hur någon tycker och känner genom det. För det visar ju så mycket, precis, kan tolkas på så många sätt när man menar på ett annat!

Louise

Vilka fina bilder :)

Svar: Tack så mycket :D
Amanda CL