Idag gäller teatern!

Jag tänkte att jag skulle ägna det här inlägget åt ett av mina största intressen jag hade när jag var tonåring. Det intresset som har format mig till den jag är idag. Jag och några barndomsvänner gjorde film på amatörnivå när vi var tonåringar. Vi var alla mest bakom kameran och jag skrev manus, regisserade, filmade jag spelade även ibland. Vi deltog i filmfestivaler för amatörfilmare och vann priser. Filmintresset gjorde att jag sökte det enda filmgymnasiet som fanns i Sverige då och det låg på Gotland. Jag hade som ambition att bli regissör, jag ville göra en bra svensk fantasyfilm. Jag tror att det var tack vare att jag hade ett tydligt intresse som gjorde att jag var accepterad även fast jag var en märklig figur på högstadiet. Jag var en person som tog plats och hade en del märkliga intressen (enligt de andra i klassen). Jag och en vän skrev dikter på Quyena i skolan, när det var meningen att de skulle vara på svenska. Vår svenskalärare tyckte det var kul och uppmuntrade det.

Inför en av våra filmer (P.U.L.S) fick vi på något sätt en av mina lärare att ställa upp i en av de större rollerna och vi fick även tillgång till vår skola. Läraren som ställde upp i filmen släppte in oss i skolan på helgerna så att vi kunde filma där. Att vår rektor lät oss göra det här är rätt otroligt när jag tänker på det i efterhand. Men jag tror att vår rektor förstod att vi skulle komma långt med den filmen! Vi vann pris för bästa film och kom till Novemberfestivalen (vi var med i Novemberfestivalen med andra filmer också). Det tog låg tid att gå igenom och klippa allt material vi hade. Jag var inte en av dem som var med och gick igenom allt material, det var två av de andra. Jag regisserade filmen. Vi hade alla olika tydliga roller när vi gjorde våra filmer. Efter att ha gjort en del film märkte vi att det blev enklare om alla tog hand om sitt och att alla inte la sig i vad de andra gjorde. Lättare sagt än gjort när det gällde oss.

Vi vann tyvärr inga priser i Novemberfestivalen när vi tävlade med P.U.L.S, däremot blev vi inbjudna till Garage om Film, vi fick vara med och prata om casting. Vi hade över 20 skådespelare och statister i filmen. Det här var 2005 tog jag precis reda på, googlade Garage om Film och såg att avsnittet vi var med i finns kvar, tyvärr måste man vara medlem för att kunna titta på det. 

Vi gjorde en hel del filmer om olika ämnen, de jag var med och gjorde handlade mest om mobbning. Vi använde både P.U.L.S och Ensam (en annan av våra filmer) för att åka runt och visa i skolklasser och sedan prata med dem om mobbning. För mig var det väldigt viktigt att få göra det! Jag skickade brev, faxade (det var det på den tiden) och mailade till skolor runtom i Sörmland för att försöka sälja filmerna och/eller åka dit och prata om mobbning med eleverna. Vi fick en del beställningar.

 
När jag sökte in till Filmgymnasiet sökte man på hälften betyg och hälften olika test som man fick åka till Gotland och göra. Jag minns att jag hade nästan högsta poäng på testerna vi fick göra. Jag var rädd för att jag inte skulle komma in för att jag kanske hade för låga betyg så jag blev lättad när jag såg hur bra poäng jag hade fått på antagningsproverna. Egentligen hade jag nog inte för låga betyg men rädslan fanns ändå där.

Jag blev lite besviken på de andra i min filmklass för att det kändes som att de inte tog filmandet på samma allvar som jag. Det kan bero på att jag märkte att det var jag och en kille till som var de i klassen som hade gjort film tidigare. De andra hade sett film men inte gjort det på samma sätt som jag. Jag var övertygad om att de andra i klassen skulle vara som mina vänner jag hade gjort film med. För mig kändes det som att jag var en av få i klassen som förstod vad det innebar att göra film redan innan jag började.

Det finns mycket jag skulle vilja berätta om filmandet men samtidigt är det något som har varit och det var för över 10 år sedan. Känns konstigt (eller vad jag ska säga) att sitta och skriva om saker som hände för så länge sen. Jag upplevde mycket tack vare filmandet, jag fick åka till Island, Filmhuset, träffa Gunnel på Film i sörmland. Utan filmandet hade jag inte varit den jag är idag, men utan teatern hade filmandet aldrig kommit i mitt liv. Och nur har jag hittat tillbaka till teatern igen.

 

Idag är teatern min grej! 

 
Dåtid - amatörfimare - barndomsvänner - film - film priser - filmfestival - fritid - fritidsintressen - gamla vänner - intressen - novemberfestivalen - regi - regissör - skriva för film - skriva för teater
LIL' BABUSTYLE - Vem sa att man inte kan läsa tankar?

Jag är så glad över att du har hittat din grej, något du älskar att göra, där du kan vara dig själv och känna dig fri. Jag önskar att jag hade en sån grej!

Svar på första frågan: Nej, har inte gjort akupunktur mot ångest, men har däremot gjort akupunktur för inflammation och huvudvärk/migrän. Det är inget jag gör om. Gjorde det några gånger men på grund av att jag är så otroligt stel så förvärrade det bara allting. Så inga mer nålar nu.

Svar på andra frågan: Ja, de har tagit dessa tester många gånger. Fått tagit blodprov och så har de testat. De hittar inget ovanligt i mitt blod. Senaste var i mars som jag tog blodprov och allt såg tydligen bra ut...

MALIN

Hoppas att du har haft en härlig tisdag! Kram

Svar: jodå :)
Amanda CL

elin

Sv: Ja sno på!<3

Jennifer Queen

Härligt när man hittar något man brinner för :D

Svar: Det är en jätte härlig känsla!!!
Amanda CL

Amanda Forsman

Roligt att du hittat tillbaka till teatern :)

Svar: Det känns väldigt skönt och kul! :)
Amanda CL

Natalia

Roligt att läsa fina du <3

Sabina, mamma vid 15

SV; Ja eller hur, hur söt som helst! <3

Jag förstår, så skönt att känna att du kunnat lämna det svarta hålet även om jag förstår att det ibland kommer perioder då man mår röv igen?

Linda

Åh vad roligt, jag var en riktigt liten teaterapa i mindre dagar :-D

Svar: :D teater är så kul!
Amanda CL

Christer Holm

Det är kul att läsa att du faktiskt hittat det du vill göra, det kanske är det du ska pyssla med igen. Filma och skriva manus till skumma filmer...

NICOLE

Så härligt att ha en grej som en verkligen brinner för!! :)

Svar: Det är det verkligen :D
Amanda CL

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Så skönt när man hittar sin grej :) Teater skulle jag vilja testa på. Kram

Svar: Tycker du ska göra det någon gång! Jag har utvecklats väldigt mycket av teatern :)
Amanda CL

Kattis

Vad roligt att få läsa detta och vad imponerad jag blir över det du gjort, riktigt häftigt!😀 Kram

Svar: :D åh tack :D
kram
Amanda CL

Annie

Så kul att du hittat din grej! verkligen roligt att läsa :)
Jag har hittat min nu jag med , bättre sent än aldrig iaf ;) ( i mitt fall ;)*ler*

Jag tycker du är en sån kämpe!<3

Hur mår du nu och hur går det?
Är du fortfarande inlagd?

Menade det jag skrev verkligen, om du orkar och vill "prata" i pm-så finns jag här<3

Många kramar!

Days by Johanna

Så intressant och läsa.

Svar: Vad kul att du tycker det! :)
Amanda CL

Gabriella

Åh såå coolt, väldigt roligt att läsa!!

Svar: :D tack!
Amanda CL

Annie

Sv: Men vad tufft att dem fortfarande inte vet vad det beror på ..<3

Det är både och liksom, jätte bra att de inte hittat nåt farligt med samtidigt vill man ju veta vad det beror på ..<3

Hoppas ändå att du får nåt slags svar :)

Varsågod ;) menar det <3

Många kramar!

Jessica Högberg

Så roligt att få ta del av ditt förflutna. Grattis i efterskott till allt du åstadkom!

Svar: Åh tack :D Måste erkänna att jag är stolt men känns löjligt när det hände för över 10 år sen :Pkram
Amanda CL

Pauline Hurtig

så roligt! :D

Svar: :D
Amanda CL