Så var det dags!

Lovade att jag skulle visa bilder på min lägenhet för nån månad sen tror jag. Jag har tänkt ta fram kameran många gånger sedan dess men har dels inte riktigt orkat städa och när jag har städat har jag kommit på att jag skulle fota när det blivit stökigt igen. Självklart kan jag visa mitt hem stökigt men det har varit extremt stökigt. Så idag bestämde jag mig för att ta foton när jag hade städat, men ville göra något nytt! Jag tog fram mobilen och började filma istället. Här kommer en liten rundtur i min lägenhet, glassen jag köpte i Tokyo, bröllopsfotot på mormor och morfar, en teatermask som jag har fått av pappa och hans fru, min nya byrå och lite annat. Jag har redigerat den väldigt snabbt i iMovie och lagt till någon slags ”stämningsfullt” ljud (det hette så i iMovie). Både tvätt och diskmaskin var på så jag tyckte att det passade bättre att ta bort det ljudet och lägga till det andra istället. Så ja, några glimtar från min lägenhet!
Alla foton är tagna av mig!

Några småglimtar från mitt hem som sagt!
(Det går nog inte att tro att jag faktiskt har redigerat film i avancerade redigeringsprogram)
 
mitt hem

Ofokuserad tulpan

 

Jaha, verkar ha kommit i en extremt svängig period just nu. Jag har blivit piggare i kroppen och jag orkar gå till DV. 

Vad händer då? 

Jo då börjar ångesten och tankarna bråka med mig! Jag vaknar och mår rätt okej tyvärr kommer ångesten rätt snabbt. Jag vet att jag tidigare har mått rätt bra psykiskt när jag har mått dåligt fysiskt. Eftersom att jag varit relativt ångestfri och framförallt fri från tankar i nästan mer än ett halvår just för att jag har mått dåligt fysiskt så var jag rätt säker på att jag hade kommit in i en ny period av mitt liv med vanlig vardagsångest. Därför tror jag att jag klankar ner på mig själv väldigt mycket nu när jag har börjat må sämre psykiskt. Jag åker till DV, har det kul, pratar, skrattar och allt känns bra och sen är det som att marken öppnar sig under mig och jag blir helt lamslagen av all ångest. Jag kan knappt tänka, jag får tryck över bröstet, oroskänslor och framförallt kommer alla tankar. De (jag) hackar på mig i mitt huvud, en tanke leder till en annan som leder till en annan och så håller det på. Det blir så intensivt och rörigt i huvudet och tankarna maler på samtidigt som de är som en hackig skiva. Igårkväll blev jag tillslut förbannad på mig själv för att jag inte kunde sluta tänka. Det hjälper ju verkligen inte att bli förbannad för att jag tänker men jag (som de flesta andra tror jag) föredrar att ha lite lågmälda tankar i bakgrunden. När de tar över så och bara maler på, både positiva och negativa tankebanor blir det för intensivt tillslut. Jag la mig, satte på en ljudbok som jag lyssnade på tills jag somnade. 

Imorse kändes det rätt okej, sen har det gått upp och ner under dagen. Nu känns det som att det är dags att lägga mig och lyssna på ljudbok snart. Ljudbok eller poddar har blivit en väldigt bra metod för mig att koppla bort tankar och funderingar i huvudet. 

Jag påminner mig själv om att jag hanterar det bra även fast jag har ångest. Det känns som att den tar över men jag inser att den tar inte över på samma sätt som förut. Jag kan hantera både impulser och tankar på ett bra sätt!

 
 
 
Asperger - Aspergers syndrom - Bipolär - Livet - Mitt liv - Vad är mitt problem? - asperger - bipolär - bipolär sjukdom - bipolär sjukdom typ 2 - bipolär typ 2 - ljudbok - poddar - ångest - ångest strategier - ångeststrategier

Problem löst!

Åter en selfie! 

Men nu ligger sladden till datorn i tryggt förvar i väskan. 

Här nedanför är en söt plåtflamingo som jag vill pryda mitt hem med, får se hur det blir med den saken. 

Livet - Shopping