Ofokuserad tulpan

 

Jaha, verkar ha kommit i en extremt svängig period just nu. Jag har blivit piggare i kroppen och jag orkar gå till DV. 

Vad händer då? 

Jo då börjar ångesten och tankarna bråka med mig! Jag vaknar och mår rätt okej tyvärr kommer ångesten rätt snabbt. Jag vet att jag tidigare har mått rätt bra psykiskt när jag har mått dåligt fysiskt. Eftersom att jag varit relativt ångestfri och framförallt fri från tankar i nästan mer än ett halvår just för att jag har mått dåligt fysiskt så var jag rätt säker på att jag hade kommit in i en ny period av mitt liv med vanlig vardagsångest. Därför tror jag att jag klankar ner på mig själv väldigt mycket nu när jag har börjat må sämre psykiskt. Jag åker till DV, har det kul, pratar, skrattar och allt känns bra och sen är det som att marken öppnar sig under mig och jag blir helt lamslagen av all ångest. Jag kan knappt tänka, jag får tryck över bröstet, oroskänslor och framförallt kommer alla tankar. De (jag) hackar på mig i mitt huvud, en tanke leder till en annan som leder till en annan och så håller det på. Det blir så intensivt och rörigt i huvudet och tankarna maler på samtidigt som de är som en hackig skiva. Igårkväll blev jag tillslut förbannad på mig själv för att jag inte kunde sluta tänka. Det hjälper ju verkligen inte att bli förbannad för att jag tänker men jag (som de flesta andra tror jag) föredrar att ha lite lågmälda tankar i bakgrunden. När de tar över så och bara maler på, både positiva och negativa tankebanor blir det för intensivt tillslut. Jag la mig, satte på en ljudbok som jag lyssnade på tills jag somnade. 

Imorse kändes det rätt okej, sen har det gått upp och ner under dagen. Nu känns det som att det är dags att lägga mig och lyssna på ljudbok snart. Ljudbok eller poddar har blivit en väldigt bra metod för mig att koppla bort tankar och funderingar i huvudet. 

Jag påminner mig själv om att jag hanterar det bra även fast jag har ångest. Det känns som att den tar över men jag inser att den tar inte över på samma sätt som förut. Jag kan hantera både impulser och tankar på ett bra sätt!

 
 
 
Asperger - Aspergers syndrom - Bipolär - Livet - Mitt liv - Vad är mitt problem? - asperger - bipolär - bipolär sjukdom - bipolär sjukdom typ 2 - bipolär typ 2 - ljudbok - poddar - ångest - ångest strategier - ångeststrategier
annelie

du är stark som berättar detta :D skickar en styrke kram kram <3

Jessica Högberg

fy så jobbigt, skönt att du är medveten och börjar hitta sätt att mildra ångesten på. skickar en styrkekram!

Svar: Ja känns jätte skönt att det går framåt kram
Amanda CL

Carolina Thoor

Ångesten är oerhört obehaglig och svår att beskriva. Det låter inte alls kul då marken öppnar sig så som du beskriver och den här tryckkänslan över bröstet...
Jag hoppas att du snart lär dig leva med den och kunna kringgå ångesten <3

Sv; tusen tack för frågorna! :D

sandra

Åh :( du klarar det! stackare för att må dåligt :/ och så fina tulpaner!!!

Svar: <3 tack!
Amanda CL

LIL' BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Usch så jobbigt! Att man aldrig ska få må bra helt, utan må dåligt på nåt sätt. Den där jobbiga ångesten förstör så himla mycket!

SSvar: Förlåt för sent svar. Inte haft tid eller ork att gå igenom kommentarer. Men min kompis blogg är nouw.com/misslinnea och hon har kommit igång nu så bara att kika in! :)

Bella

Ångest är fruktansvärt, men all eloge till dig som ändå hanterar det bra! Det är GRYMT, du är grym! Massor med kramar till dig.

Svar: tack :)kramar
Amanda CL

Johanna Utterberg

Fy vad jobbigt, styrkekram till dig! Vad skönt att poddar/ljudböcker känns bra att lyssna på för att koppla bort annat. :) Kram

Svar: <3 känns väldigt skönt att jag hittat det. Kramar!
Amanda CL