Vallmoblomster

På neurologen igen, just nu känns saker rätt värdelösa. Jag märker små förändringar väldigt ofta men när ska jag söka vård igen? Men i måndags märkte jag en plötslig men liten förändring i motoriken i min ena hand. Valde att åka in tidigare idag, nu är jag tillbaka på samma avdelning igen. Jag är både frustrerad och ledsen just nu.

Vallmo - livet

Förberedelser

Londonresan håller på att falla på plats. Ringt flygbolaget och meddelat att jag har med mig min ”fina” rullator, det var inga problem alls, förutom lång telefonkö. Nu ska jag bara ta reda på väder inför resan och välja lagom mycket kläder jag ska ha med mig. Jag (precis som alla andra antar jag) proffs på att packa för mycket! Ska försöka att inte göra det misstaget den här gången. Jag vet att jag ska ha med mig kameran i alla fall.

 
Fjärilar - Fjärilshuset i Haga - London - londonresa - resa

Pepp, pepp, pepp till mig!

Förkyld, är hemma imorgon eftersom att jag är helt slut. På lördag åker nämligen jag, min mamma, hennes man och hans dotter till London. Jag ska ringa SAS imorgon för att höra hur jag ska göra med rullatorn, har fått svar från hotellet vi ska bo på och vi kommer få ett rum på bottenvåningen. Är ju trappsteg, trottoarkanter och sånt som är svårast för mig. Jag var lite för modig i eftermiddags när jag kom hem från min moster. Brukar gå där trottoarkanten är som lägst men färdtjänstchauffören ställde rullatorn uppe på trottoaren innan jag hann säga till. Tog ett ordentligt tag om handtagen och tog klivet upp, som tur är har jag fått armmuskler så jag lyckades hålla i mig utan att ramla. Ena benet vek sig men jag slapp hamna på marken. 

Ikväll har det känts hopplöst men jag ringde mamma och vi pratade om vad nästa steg är. Mina ben blir ju inte bättre det känns som att det blir sämre men långsamt som tur är. Jag hittar metoder för att klara av vardagen men ikväll kändes det hopplöst. Nu lyssnar jag på ljudbok och har skrivit en - Att göra lista till imorgon. Ibland måste det få kännas hopplöst, jag måste få gråta och beklaga mig, nu känns det okej igen. Jag vet ju vad som händer när jag stänger inne mina känslor. Det har jag åratals erfarenhet av. Jag har fått tillbaka livet efter alla dessa år av depression. Nu är jag stabil i mitt psykiska mående och framförallt jag kan hantera mina känslor på ett bra och sunt sätt. Jag ska bevisa både för mig och världen att jag klarar det här också! 

Ska bli skönt att jag ändå åker till London, hade känts som ett nederlag att stanna hemma. Jag måste göra allt för att inte låta det som händer med mina ben inte ska förstöra mitt liv. Det med benen är inget jag kan styra över men jag kan styra över hur jag hanterar den här motgången. 

Livet

En pingvin och lite böcker på det

Känns som att jag borde tagit fotot med min kamera men idag orkade jag inte. Pingvinen i glas är från min mormor, den har funnits så länge jag kan minnas. Hon hade även två glassvanar som min katt råkade ha sönder när hon bodde hos mormor. Mormor sa att Wittra hade sett så skamsen ut då. Mamma har börjat gå igenom kartonger från mormor, är mycket bra minnen

Jag har fått tre böcker om mode. En av dem (den största med färgglad framsida) har jag för mig att vi köpte till henne på bokrean för några år sedan, de andra två måste vara från när hon arbetade. De åren hon jobbade var det i klädbutik. Åren innan hon gick i pension jobbade hon på Kappahl i Skärholmen här i Stockholm. Senast jag var i Skärholmen låg Kappahl på samma plats som när jag var liten, det var ungefär fem år sen jag var där senast. 

Mormor - minnen