Uppdatera mitt liv!

Är en lugn dag för mig idag. Gjorde ju mer saker igår än jag gjort på länge och vill orka åka till DV imorgon. 


(null)


Jag beställde lite saker från H&M nyss. Jag känner att jag verkligen vill köpa nya kläder! Jag vill "uppdatera" mitt liv och känna att jag lever igen! Jag har inte skadat mig själv på minst 1,5 år (jag minns inte exakt vet bara att det är lång tid), jag har lärt mig att hantera både mot och medgångar utan att använda destruktiva metoder. Förut hade jag svårt att hantera medgångar minst lika mycket som motgångar. Om något gick bra kände jag ibland "tvingad" (av mig själv) att sabotera det och tvången om att skada mig på något sätt satte igång. Det har varit väldigt svårt att bryta tvången angående det här och lära mig att göra på andra sätt i de situationer jag tidigare skadat mig vid. 


(null)


Asperger syndrom - bipolär sjukdom typ 2 - livet - min framtid - mitt liv

Nya skor (igen)

Just nu känner jag nästan eufori! 


Först åkte jag, mamma, mammas man och min moster en sväng till Mariefred där min mosters sommarstuga ligger.  Jag hade bara med mig rullatorn för att det kändes enklast. 


Nu har jag nyss kommit hem från en vän där jag, hon och en till vän har ätit  middag tillsammans. Jag har gjort mycket idag och det känns så skönt! Jag är en person som brukar göra mycket om dagarna men sen augusti har jag haft svårt att hålla igång som jag brukar på grund av det med benen. Det känns så jävla skönt att känna att jag är på G igen! Jag har fortfarande rullator inne och oftast rullstol ute men  jag känner att min kropp håller på att vakna till liv igen!


Köpte ett par skor idag, mina höstskor är för kalla och jag har insett att det är lite dödsdömt att få på mig kängor som redan är svåra att få på med normal känsel  och styrka i fötter och händer. Jag och personalen lyckas inte ens med gemensamma krafter, därför beställde jag ett par Uggs idag!


(null)


Ologiska saker blir tillslut logiska

När jag var tonåring hade jätte svårt att passa tider. Jag kom alltid i tid till skolan men när jag skulle träffa vänner passade jag aldrig tiden. Jag tror att jag var så trygg i mina kompisrelationer att jag visste att det aldrig skulle sluta umgås med mig på grund utav det. Tillslut tror jag att det blev lite av en grej, det visste jag inte passade tider så det är räknade aldrig med jag skulle komma i tid. Självklart brydde jag mig inte om att anstränga mig för att hålla tider. 


(null)


När jag blev djupt deprimerad blev det tvärt om. Jag var livrädd för att andra skulle bli arga på mig så jag började passa tider. Det var inte bara tider jag ändrade mitt förhållningssätt till, jag blev rädd för en massa konstiga saker. Jag blev rädd för att åka gamla hissar med gallerförsedda, av någon konstig anledning var jag rädd för det skulle vara en vampyr eller mördare på hisstaket. Men det jag var absolut rädda för var att hissen skulle ramla ner. Jag blev också rädd för att cykla, något jag hade tyckt om tidigare. När jag bodde i Nyköping cyklade jag överallt men en dag klarade jag inte av att sätta mig på en cykel. 


(null)Jag kan fortfarande få en del ologiska rädslor, som att bussen ska välta i kurvor, om jag inte nickar eller vinkar och packa ner en bil har stannat vid ett övergångsställe blir jag rädd för att jag ska bli förföljd av bilen eller påkörd, att rulltrappor eller broar ska rasa. Jag vet att alla tre saker är helt ologiska och att risken är nästintill obefintlig för att det skulle hända. Jag har märkt att de rädslorna kommer vid långvarig stress eller jag har haft stark ångest väldigt länge. Vid de tillfällena kan jah även få extremångest när telefonen ringer för att jag är rädd för att personen som ringer ska skälla ut mig. Jag vet inte varför personen skulle skälla ut mig, jag har bara en stark känsla av att jag har gjort fel. 


Något annat som hände mig när jag har väldigt stark ångest är att jag får extrema overklighetskänslor. Jag kan uppleva att mina armar bara blir längre och längre och längre, jag är som en robot som inte kan styra mina handlingar själv, att jag är som i en bubbla och att jag blir fast samma aktivitet utan att ha förmågan att sluta. Jag kan till exempel sitta vid datorn och titta på kläder och bara titta och titta titta även fast hjärnan är för trött för att förstå vad jag ser. Ändå klarar jag inte av att sluta.


Jag avskyr de tankarna och känslorna men det känns skönt att jag oftast förstår varför de kommer ibland numera!

Asperger syndrom - bipolär sjukdom typ 2 - mina tankar - psykiatri - stress

”Snökaos”

(null)


Det har varit snökaos i Stockholm idag, eller ja det beror på hur man tolkar "snökaos". Vi kan säga såhär, Stockholm är väldigt känsligt för snö. 


Vid snökaoset förra året låg jag och väntade på att somna, dagen efter skulle jag operera magen. Jag var orolig för att operationen skulle bli inställd för att kirurgen, narkosläkaren eller någon annan inte skulle komma till sjukhuset på morgonen på grund av all snö. Samma natt gick ett tjockt träd utanför mitt fönster sönder för att det hade snöat så mycket, som tur är opererades jag också. 


Har börjat gå en timme till på DV varje dag, (är fortfarande ledig på fredagar) är så skönt att vara där. Fick även första utkastet till vårens pjäs mailad till mig! 


Hur har ni haft det idag?


(null)


konstfoto - manusarbete - minnen - mitt liv - nytt manus - sjukhus - teater - teatermanus