Shopping med en vän

...Iakttagen...

Både igår och idag har jag träffat min vän Jonas. Igår blev lite spontant, min hjärna började överanalysera allt dagarna innan och tänkte att jag lika gärna kunde fråga Jonas om han ville komma över och äta lunch igår. Tidigare i veckan hade vi planerat att ses idag men lite spontanitet i vardagen skadar aldrig! Idag åt vi lunch tillsammans och gick en sväng på stan. Jag skulle dels leta efter någon bra produkt till min hy, framförallt min näsa. Den här värmen har gjort att min näsa  är alldeles knottrig (igentäppta porer antar jag) så vill rengöra hela ansiktet ordentligt. Hittade en ”ansiktsmask” som ska sitta över näsan bara. Köpte även samma sak fast att ha under ögonen. Ska bli spännande att se om det funkar. Skulle även köpa garn och virknål för att börja virka en matta. Blir ju ”bara” en liten rund men kan vara kul att göra tänkte jag! Hittade tyvärr inte riktigt de färger jag ville ha i stora nystan så köpte ett litet och en virknål i rätt storlek så jag kan testa. Har aldrig virkat i elastiskt garn tidigare så ska bli spännande att testa!  

Ja hittade ju självklart lite kläder också 
(Toppen och jeansshortsen)

 
 
 
 
Livet - Shopping - Vänner - kläder - köpa kläder - virka

Löjtanshjärta

Idag åkte vi iväg och badade på DV. Det var väldigt skönt i vattnet och framförallt så blev värmen mer uthärdlig efter att jag hade badat. Nu är jag hemma och har tagit fram lite frusna hallon som jag tänkte blanda med glass och göra någon slags milkshake av. Hoppas bara att jag kommer orka ta tag i det när de är tillräckligt tinade.

 
När vi var på stranden idag hade jag bikini på mig, av någon konstig anledning var jag mer nervös över att ha bikini på mig här än när jag badade nere i Skåne. Kanske beror på att jag faktiskt skulle visa alla ärr för de på DV och för att jag är i min hemstad. Nu är ju Stockholm väldigt stort och de jag känner som inte var med idag har sett mina ärr tidigare me det kändes ändå jobbigt. Men det gick jätte bra! 

Jag märker att jag är rädd för att få kommentarer om mina ärr när jag är ute på stan eller framförallt att folk ska peka och glo. Igår åkte jag och min bror pendeltåg, eftersom att det var så varmt så hade jag både kortärmat och bara ben. När vi satte oss på pendel kom det ombord e grupp med barn och två fritidspedagoger. En av flickorna satt i sätet bredvid mig och jag märkte att hon tittade mycket på mina händer och armar (trodde jag). Sen ser jag att hennes öga liksom blir stora och hon säger:
”Wow, vilket fint skal” Hon hade alltså varken tittat på mina händer eller armar utan hon hade blivit fascinerad av mitt mobilskal. Hon fortsatte titta på det rätt länge. 

Jag har ju gått i kortärmat den här sommaren och även lite de två senaste somrarna. Jag har inte fått en enda kommentar under den tiden. Inte om ärren i alla fall och ändå fortsätter jag vara nervös när jag är ute. Jag vet inte ens om folk ser dem, eller förstår att det är just ärr. Jag kan inte bedöma hur tydliga ärren är men jag tror att det mest ser ut som rynkig hy på de flesta ställen. Några på DV har frågat men det är de personer som jag vet har ett väldigt bra detaljseende. En av de största anledningarna till att jag inte har gått så mycket i riktigt kortärmat när jag bara har haft ärr är att jag inte har vetat hur jag skulle kunna hantera om andra ställer frågor eller blir väldigt nyfikna. Men nu kan jag hantera det för oftast är folk bara nyfikna och är inte intresserade av att börja prata om det utan de bara frågar utan någon ”baktanke


 

 

Asperger - Aspergers syndrom - Bipolär - Blommor - Foto - Livet - bipolär sjukdom - foto natur - macro - självskadebeteende - Återupptäcka livet - återhämtning

Rubriker ja...

Först blev jag väckt vid 06.00 imorse av en liten rackare som ville ha blötfoder. Efter ett jag tog jag mig upp för att han skulle sluta busa med mitt påslakan. När han hade ätit upp och jag hade satt på en podd för att somna om så hoppade han upp i sängen och trippade fram till min huvudkudde och la sig ner. Efter ett tag hade den lilla lurviga sötnosen somnat och jag somnade strax efter. Vi vaknade sen vid halv elva av att någon spelade väldigt hög hårdrock ute på gården. Men nu är vi uppe i alla fall. Det verkar bli en ny otroligt varm dag. Jag har väldigt svårt för den här värmen men ska försöka ta mig ut en sväng på stan. Ska köpa en billig sminkpensel till mina paprikor och physalisplantor. Eftersom att de står inne har jag läst att jag måste pollinera dem själv för att det ska bli bär och frukt. Och det kan jag tydligen göra med en sminkpensel genom att sprida pollen från blommorna vidare till varje blomma. Väldigt häftigt egentligen. 

Ska försöka ta bra foton på physalisblommorna sen så ni får se!

 
 
 
Blommor - Livet - kattvakt - min odling - odla paprikor - odla physalis - odling - sibirisk katt

Nya skor

Sitter i soffan med en liten söt katt bredvid mig

Idag är det en olidligt varm dag tycker jag. För att få lite sol var jag ute en sväng tidigare och jagade pokémon. Passade även på att testa ett par nya skor jag har köp från Zalando och som jag hämtade igår. Har märkt en stor fördel med att köpa märkesskor, jag får väldigt sällan skavsår av dem! Just nu hittar jag alldeles för mycket roliga kläder jag vill ha, svårt att välja bort de som är mest onödigt.

Är helt kär i de här skorna, de är väldigt bekväma rätt neutral färg men ändå lite glitter bak på hälen!
Shopping - nya skor - zalando