Glad påsk!

Jag vill börja med att säga Glad påsk till er alla!

 
 
Jag tar det lugnt i påsk, idag va min bror här och vi åt lunch och spelade spel. Resten av min familj är utspridda i landet. Jag valde att stanna kvar i Stockholm  för att få tid att komma iordning ordentligt hemma hos mig. Har fått in alla saker i mitt vitrinskåp, alla glas fick inte plats så ska försöka hitta någon liten vägghylla till böckerna så de sista glasen också får plats. När jag hade blivit klar med min garderob igår började jag gå igenom en papperskasse där ja hade nästan alla mina gardiner så nu håller jag på att tvättar de jag ska ha kvar. En del av gardinerna har jag inte använt på flera år så de behöver verkligen tvättas. Måste även rensa skor, väskor och ett annat skåp där allt som inte har någon speciell plats ligger. Jag har varit hemma hela veckan för att jag har varit hängig och inte riktigt orkat göra saker längre stunder och då kändes det bättre att vara hemma och se till att få ordning här hemma istället för att åka till DV och inte orka göra nåt där men inte orka göra nåt hemma heller.

När jag har haft de här problemen med att gå, hålla balansen, den nedsatta känseln, händerna, motoriken i händerna och sjukdomskänslan i kroppen så har jag mer eller mindre blivit ”tvingad” att bara ta det lugnt hemma och bara vara. Det är något jag alltid har haft väldigt svårt för, att bara vara och ta det lugnt och inte springa iväg och göra en massa saker eller bara sova. Jag har verkligen lärt mig att sitta i mitt hem och ta hand om mitt hem,. Nu vill jag ha fint hemma för min skull! Jag vill fixa med blommor, jag vill få tvätten tvättad regelbundet, diska regelbundet och bara göra det fint. Jag har haft den viljan förut också men dels har jag jätte svårt att komma igång och veta vart jag ska börja men också för att orken inte har funnits. Jag har inte kunnat sortera ordentligt i huvudet och det har gjort mig väldigt trött och jag har behövt sova för att ens orka prata. Men nu är jag stabil psykiskt men även fysiskt och då orkar jag fixa hemma och jag vill få det riktigt fint. Jag tror att det lite handlar om att jag även till ta tillbaka mitt liv! Nu klarar jag av att fysiskt fixa och städa själv och då vill jag göra det. Samma sak med att jag har börjat sminka mig oftare, (läppglans och mascara) för att jag kan

Jag kan använda mina händer själv och då vill jag!
Jag kan gå ute själv och då vill jag!

Ja på något sätt har kanske den här pärsen med att jag blev så utelämnad åt andra människor i allt jag gjorde och ”tvingades” vara hemma på grund av min fysiska hälsa gjort att jag lärt mig att vara i mitt hem och bara vara. Att jag även har klarat det här året utan att skada mig själv är helt otroligt! Jag är helt ärligt imponerad av mig själv för att jag har klarat det här! Min kropp är påväg tillbaka med stormsteg men jag har börjat förstå att jag ändå måste lyssna på min kropp för att orka återhämta mig också. Ska se till boosta D vitamin nu så jag troligtvis slipper den medicinen jag äter nu!

 Jag hade nog önskat att jag hade lärt mig att bara vara på ett annat sätt än fysisk sjukdom!
D vitaminbrist - Familjen - Konst - Livet - Mitt liv - fotokonst - min bror - min fotokonst - mitt hem - städa - städning - Återupptäcka livet - återhämtning

Fortsatt hemmafix

 
Skulle vattna mina frön idag och såg att mina snackpaprikor har börjat gro! Hoppas mina andra frön kommer igång snart också!
 
Jag har varit hemma idag, sov ut och sen fortsatte jag med min garderob och ställde in det sista i mitt vitrinskåp. Har fortfarande några saker jag funderar på om jag ska flytta på för att få in fler glas men får se hur jag gör. Imorgon ska jag prova lite kjolar för att se om de är i rätt storlek eller om jag ska skänka bort dem.
 
Livet - odla paprikor - odling - paprikor

Rensar kläder

Tog tag i att börja städa min garderob igår. Hade först tänkt ta låda för låda men insåg att det var omöjligt så efter någon minut låg allt på golvet. Eftersom att jag inte orkade göra klart igår fortsatte jag idag men blir att avsluta det imorgon insåg jag. Hoppas att jag kommer orka ta tag i att rensa bland mina skor och väskor också. Annars vet vad vad jag ska göra i påsk! Ska ge mycket av det jag rensar ur till teatern, vi behöer få in mer kläder till förrådet där!

 
Sådde fröerna i fredags, hade tänkt publicera foton på det redan då men tog aldrig tag i det men här nedanför ser ni lite av det jag gjorde
 
Håll tummarna för att något börjar gro i alla fall!
 
 
 
Livet - Mitt liv - odling - rensa - rensa kläder

Dags för påskris!

Vill börja med att tacka alla för era fina kommentarer på mitt förra inlägg! Jag blir så glad för varje fint ord jag läser

 
Idag har jag varit på dv och nu sitter jag hemma i min soffa och väntar på att vattnet ska koka upp så jag kan hälla i couscous som jag ska ha till min middag. Just nu är min kropp trött, otroligt trött det känns som att jag får mjölksyra i kroppen bara av att andas. Tror att det kan bero på att jag har spänt mig väldigt mycket, det var nämligen glashalt en bra bit runt ingången till DV. Jag var tvungen att lägga allt fokus på att lyckas gå/hasa fram utan att ramla. Vi får hoppas fastighetsskötaren har sandat imorgon för risken är stor att någon kommer halka annars. Det har varit en otroligt fin dag idag, när vi stod och väntade vid ett övergångsställe så kändes det som att jag hade kunnat ta av mig min jacka. Men misstänker att jag hade frusit efter någon minut.
 
Det är verkligen underbart att våren verkar vara påväg! Ska försöka ta mig in till Hötorget och köpa påskris i helgen är så härligt med alla färger!
 
 
Påskfjädrar
 
Asperger - Asperger syndrom - Foto - Livet - Mina foton - konst - konstform - konstfoto - min fotokonst - min konst