Dags för påskris!

Vill börja med att tacka alla för era fina kommentarer på mitt förra inlägg! Jag blir så glad för varje fint ord jag läser

 
Idag har jag varit på dv och nu sitter jag hemma i min soffa och väntar på att vattnet ska koka upp så jag kan hälla i couscous som jag ska ha till min middag. Just nu är min kropp trött, otroligt trött det känns som att jag får mjölksyra i kroppen bara av att andas. Tror att det kan bero på att jag har spänt mig väldigt mycket, det var nämligen glashalt en bra bit runt ingången till DV. Jag var tvungen att lägga allt fokus på att lyckas gå/hasa fram utan att ramla. Vi får hoppas fastighetsskötaren har sandat imorgon för risken är stor att någon kommer halka annars. Det har varit en otroligt fin dag idag, när vi stod och väntade vid ett övergångsställe så kändes det som att jag hade kunnat ta av mig min jacka. Men misstänker att jag hade frusit efter någon minut.
 
Det är verkligen underbart att våren verkar vara påväg! Ska försöka ta mig in till Hötorget och köpa påskris i helgen är så härligt med alla färger!
 
 
Påskfjädrar
 
Asperger - Asperger syndrom - Foto - Livet - Mina foton - konst - konstform - konstfoto - min fotokonst - min konst

Jag är tacksam över mig själv!

Ibland får jag extrema ”aha upplevelser”, jag skulle byta en glödlampa nyss och insåg att det smartaste var att klippa upp förpackningen. När jag flyttade till mitt första egna hem blev det en snabb lösning som i slutändan blev väldigt bra. Jag var inlagd inom slutenvården på psykiatrin, jag var extremt självdestruktiv och gjorde allt för att ge mig själv extrema skador. Jag hade blivit utredd och fått min asperger diagnos, det var vårdmöte efter vårdmöte. Det var uteslutet att jag skulle klara av att bo i en lägenhet utan tillgång till personal dygnet runt och att bo kvar hemma var inget alternativ, jag var i rätt ålder för att flytta hemifrån. Allt blev enklare den dagen jag fick en diagnos på papper, det var då vi kunde ansöka om LSS boende. Jag och mina föräldrar åkte och tittade på olika gruppboenden och det verkade bli svårt för att det inte fanns många boenden som ”vågade” ta emot mig just på grund av de handlingar jag gjorde mot mig själv. Men sen hittade vi ett ställe, det var en jättefin tvåa, det fanns personal dynget runt och jag fick platsen, vi skrev på kontrakt och hade börjat köpa möbler. Fem dagar innan flytten ringde chefen på det boendet till min mamma och sa upp mitt kontrakt 

Det kommer bli ett misslyckande både för oss och Amanda om hon flyttar hit”. Mitt i allt kaos efter det hittade min LSS handläggare boendet jag bor på idag. Jag minns att jag satt på första mötet med dem och sa att allt som kunde bli ”farligt” för mig skulle vara inlåst, jag minns att jag gjorde allt för att gå dem till mötes så jag fick flytta hit. I flera år hade jag varken porslin eller glas, jag bad dem låsa in väldigt mycket. Idag har jag allt framme som i vilket ”vanligt” hem som helst. Däremot har jag själv valt att inte köpa vissa engångsartiklar för att jag inte vill ”falla dit” igen. Nu har jag till och med hand om mina mediciner själv, fast i små doser. Jag hade hand om mina egna mediciner helt själv senast när jag var 16 år. Även fast jag inte skadar mig längre och inte har gjort det på över 2 år så vill jag försvåra för tankarna att bli verklighet. Jag har sällan de extremt påträngande tankars och tvången om det längre men jag vill inte riskera något. Men åter till det jag egentligen skulle skriva om, jag kände en enorm frihet tidigare ikväll när jag insåg att jag har kunnat ha egna saxar i mitt eget hem i några år nu. Helt plötsligt insåg jag att jag har kommit väldigt långt! 

Jag väljer att leva för min egen skull istället för att överleva för alla andras!

Jag trodde inte att jag skulle komma hit någonsin! Även fast det var länge sen jag skadade mig senast och jag är rätt "normal" stabil nu så behövs de här ”aha upplevelserna”!

 
P.S jag satte på mig och knöt mina skosnören själv idag också!
 
Asperger - Asperger syndrom - Bipolär - Dåtid - Minnen - Mitt liv - att minnas - att utvecklas som person - bipolär sjukdom - bipolär sjukdom typ 2 - bipolär typ 2 - dåtiden - nutid - personlig utveckling - utveckling

Ett projekt avklarat!

Idag träffade jag min moster på stan för att först äta lunch och sen gå en sväng på stan för att köpa frön och kolla runt lite allmänt. När jag kom hem började jag rensa i mitt badrum. Har en svart billyhylla där jag har alla hårsaker, smink, nagellack, ja det mesta som inte får plats i badrumsskåpet. När jag och pappa var på Ikea igår blev det även en sväng in på H&M home så jag kunde köpa ett par korgar till alla mina saker i badrummet. Nu har jag sorterat upp det i olika lådor så att det ändå ser rätt städat ut (om en inte tittar i lådorna).

Översta fotot är innan jag fick ner allt i olika lådor
 
Nästa projekt blir att ställa in saker i mitt vitrinskåp som snart är ihopbyggt och sen blir det nog dags för frösådd imorgon. Ska även börja med min garderob i veckan. Känns som att jag börjar återerövra både mitt liv och hem igen! Det är fortfarande några saker jag inte är riktigt nöjd med, det är framförallt att jag vill hitta ett par nya vår eller sommargardiner till vardagsrumshörnan, ett till litet soffbord, eventuellt en till fåtölj men framförallt hoppas jag att jag kan göra mig av med näringsdryckerna i mitt badrum. Var tyvärr tvungen att börja med dem igen när D vitaminbristen upptäcktes. Det togs många andra prover och just då tog inte min kropp upp näring som den skulle så fick näringsdrycker igen. Sen hoppades jag att få slippa dem efter jul men tyvärr bråkade fortfarande mina värden då. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer behöva beställa nya när de här är slut!
 
Hade på mig en av mina nya träjor häromdagen, älskar den!!!
Förresten har någon av er tips på något bra läppskrubb eller så?
 
Livet - Shopping - fröer - inredning - kläder - nya kläder

Shopping på Ikea

Har varit på Ikea med pappa idag, blev bland annat ett vitrinskåp (egentligen är det nog inte ett klassisk vitrinskåp men jag kommer använda det som det), en klädställning i form av en provdocka, ett slags öppet odlingshus, matlådor, handdukar, blommor och lite till saker jag behövde. Kommer troligtvis få hjälp av en personal att sätta ihop sakerna imorrn. 

Ska också åka in till stan imorrn och köpa frön som jag tänkte så på söndag eller måndag. Tycker att det är lite knepigt när jag varken har balkong eller uteplats, vill försöka så både smultron, tomater, paprika och gärna köpa ett citronträd också. Tyvärr tror jag att många av de sakerna helst vill stå ute på sommaren eller åtminstone i söderläge (min lägenhet ligger i norrläge har jag kommit underfund med). Men ska testa några av sakerna i alla fall!

Sminkade mig idag, eller ja jag tog mascara och läppstift. Har velat göra det väldigt länge men har inte haft den motoriken eller styrkan i händerna. Förra veckan testade läppstift och det gick jätte bra så testade mascara idag och det gick perfekt. Men insåg att den nästan hade torkat så ska försöka köpa en ny mascara imorrn också.

 
Redigerade de här fotona igår, tror jag tog de i februari iår, en personal hjälpte mig att sätta kameran på mitt kamerastativ. Minns att jag knappt kände om jag tryckte på avtryckarknappen på kameran på grund av den nedsatta känseln i fingrarna. Igår kunde jag både hålla kameran själv och ställa iordning allt själv också! 
Jag minns att när jag såg skuggorna från ett silversprajat ris jag hade köpt ville fota det med en gång men orkade inte be om den hjälp jag behövde för att kunna genomföra det förrän en vecka efter.
 
Foto - Konst - Livet - Mina foton - Minnen - Shopping - fotokonst - ikea - inredning - min fotokonst