Amanda CL

Det händer här och nu
 
Även fast tunnelbanorna började gå igår när jag hade tänkt åka hem så valde jag att sova hos pappa inatt. Det var tyst och nästan inga bilar ute igår när jag gick till pappa, inte konstigt alls egentligen. Jag vaknade imorse och kollade genast SL appen och färdtjänstens hemsida för att se om alla bussar och tunnelbanor går igen och om det gick att beställa färdtjänst igen. Allt såg ut att gå som vanligt, förutom just bussen jag brukar åka med, den som går förbi och över Drottninggatan och Hötorget. Det har verkligen hänt, det känns extremt overkligt, jag var inte där, jag är tacksam över att ingen nära blev skadad fysiskt eller ännu värre dog. Men folk var där, de såg, såg de skadade och fick stanna inlåsta i butiker för att sedan få gå ut genom nödutgången. Jag hade ingen direkt plan att åka in till just Drottninggatan igår, jag hade en tanke om att ta bussen från Jenny och hoppa av vid Hötorget för att kolla på påskris däremot om det inte var för mycket folk. Just fredagar är väldigt röriga på alla shoppinggator i Stockholm. Jag minns att jag tänkte att det var bra att det inte var löningshelg, men det rör sig alltid lika mycket folk ute på fredagar i alla fall.
 

Det har varit mycket olika tankar, jag var orolig för mina vänner, inte för min familj egentligen eftersom att de hade messat mig innan jag ens visste att det hade hänt. Jag brukar ju röra mig där, jag är egentligen den enda i familjen som brukar göra det, de andra tycker det är för mycket folk. Jag är tacksam över att mina vänner här i Stockholm inte tycker om att gå just i city, det är jag och Jenny som är de som brukar göra det.


Idag känns Stockholm precis som Nyköping kändes dagen efter Anna Lindh hade dött, tyst och stilla. Jag var ute idag, gick till Vasaparken, det var tyst, lite bilar, väldigt lite bilar. Jag tror att många gick till Drottninggatan för att lämna blommor, jag ska göra det men inte idag, senare. Det är för mycket tankar och minnen om mormor, om Anna Lindh mordet, om min absolut första panikångestattack (dagen då Anna Lindh mördades). Jag har alltid haft svårt att sörja i grupp, framförallt med människor jag inte känner.

 

 

 

 
 
#1 - annelie

ja de är riktigt läskigt sånt här :/

Svar: Verkligen :/
Amanda CL

#2 - Carolina Thoor

Ja, obeskrivligt.. Jag kan inte förstå att det verkligen har skett :(

Sv; inte? Åh det som är så gott. Det tycker jag absolut att du ska testa!

Jaså. Men i juli/augusti har vi semester, så att tyvärr kommer det att bli så. Men vi är inte ens säkra på att vi ska till Rom eller resa över huvud taget. Inget är helt bestämt! :)

#3 - Moa

Så hemskt!

Svar: ja, helt ofattbart :/
Amanda CL

#4 - ddianasliv.blogg.se

Glad att du är okej, tänkte på dig också. Så läskigt när det händer så nära. <3

Så ledsen att läsa om din mormor också - jag har inte hunnit kommentera det inlägget än. Skickar varma varma tankar och en varm kram till dig.

Ta hand om dig! <3

#5 - Pauline Hurtig

det är verkligen hemskt :(

Svar: ja :/ <3
Amanda CL

#6 - Linda

<3 <3 <3 <3

#7 - Bella

Det är så fruktansvärt, helt ofattbart verkligen. Jag själv vet knappt hur man ska reagera. Hur bemöter man egentligen något sånt här?

Svar: jadu, jag vet inte alls hur man ska bemöta det, känns liksom fel hur man än gör eller vad man än säger om det :/
Amanda CL

#8 - Jessica Högberg

❤❤❤

#9 - Linah Eva

Det är så hemsk:(

Svar: kram
Amanda CL

#10 - Days by Johanna

Skönt du inte var där just denna dagen <3

Svar: Ja verkligen!
Amanda CL

#11 - Johanna Utterberg

Skönt att du är okej och det är verkligen ogreppbart att det händer. Ta hand om dig! <3 Kram

Svar: <3ta hand om dig med
kram
Amanda CL

#12 - Kattis

Skönt att höra att varken du eller någon i din närhet var i närheten när detta hemska inträffade, men jag förstår att det rör upp mycket tankar och känslor. Jag förstår precis hur du menar med att sörja i grupp, inget jag är bra på heller!

Svar: ja känns väldigt skönt!Att sörja i grupp är verkligen inte kul :/
Amanda CL

#13 - Alice

Det är verkligen så hemskt det som hänt, usch. <3

Svar: <3 ja :/
Amanda CL

#14 - LIL BABUSTYLE - Chronic pain warrior

Usch! kan inte tänka mig hur det kämns att behöva uppleva nåt sånt här! :(