Amanda CL

En ring

Under flera år av mitt liv var mina händer mitt största komplex, jag hatade dem. När jag var liten var jag övertygad om att mina fingrar skulle växa ut ju äldre jag blev. Sen när jag förstod att de faktiskt inte skulle växa ut bestämde jag mig för att jag aldrig skulle kunna gifta mig. Det berodde på två orsaker:

  1. Ingen skulle kunna bli kär i någon med annorlunda händer
  2. Jag skulle aldrig kunna ha varken förlovnings eller vigselring eftersom att det skulle få mina händer att se ännu konstigare ut

För mig var det verklighet, för mig var det sanning! Oavsett hur mycket mina föräldrar försökte motbevisa det. Under en period funderade jag till och med på om det gick att få protesfingrar. Jag led verkligen av allt mitt hat mot mina egna händer. Jag hade ofta tröjärmarna neddragna över mina händer för att ingen skulle se dem. Såklart att mitt hat mot mig själv växte när en skräckkomedi (som jag inte minns namnet på just nu) där de drev med en karaktär som hade avvikande händer. De andra personerna i filmen blev äcklade av hans händer, för mig var det jätte jobbigt att se. Vad jag minns av den filmen är att den här karaktären inte ens fick stå upp för hur han blev behandlad av de andra utan han var bara en äcklig och skrämmande karaktär.

Idag förstår jag ju att ingen egentligen tänker på mina händer om jag inte börjar prata om det. Jag tror att en del med detaljseende säkert har lagt märke till det tidigt men de flesta verkar inte ens märka det. Som barn trodde jag att mina händer var det första andra personer la märke till.

Idag vet jag att jag som person är mer unik på otroligt många olika sätt och att mina händer fulländar det hela! Jag tycker om att skämta som ni kanske märker. Det jag egentligen ville få fram i den här texten är att jag ville visa den coola ringen jag köpte förra veckan och sen flöt bara orden på. Bara för 5 år sen hade jag inte ens kollat på ringar i en affär och idag har jag till och med på mig ringar ibland!

 
#1 - Louise

Men fina du! Va glad jag blir att du tänker annorlunda nu! Du är jättefin som du är! <3

#2 - Netti Starby

Vilken fin ring och starkt skrivet av dig! <3 Kramis

#3 - Annie

Du är en sån kämpe vännen!<3
Så strongt att Du delar med dig och berättar :)
Så långt du kommit. Heja dig :)

Fin ring du har!

Många kramar!

Svar: tack <3<3<3kramar
Amanda CL

#4 - Linnea Kinis

snygg ring! och ja, det är nog en själv som är mest självkritisk. andra tänkte nog inte på det så mycket som du trodde :)

#5 - ullie

Tycker du e fin precis som du är o va skönt att du nu ser det på det sättet

#6 - Julia Svensson

Åh så fin!

#7 - ramona

Vilken härlig blogg du har <3

#8 - Carolina

Jobbigt att känna den pressen. Jag själv tycker absolut inte att du behöver känna så, jag skulle inte avvisa dig pga dina händer! Du är en sån fin person, utav vad jag har fått läsa mig till, så det ska du inte behöva känna! <3

Svar: tack <3<3Nu känner jag inte så längre, tror det var min osäkerhet som barn
Amanda CL

#9 - Pia%20Widlund

Det sitter i själen och i hjärtat inte i fingrarna! Kram

Svar: <3<3kramar
Amanda CL

#10 - Freja

Så fin ring. Det är inget fel med att vara annorlunda, kram <3

Svar: tack <3
Amanda CL